четвъртък , септември 19 2024

7 неща, които интелигентните хора никога не казват пред другите:

Ако искате да работите върху себе си и да създавате впечатление на интелигентен човек, трябва да научите какво никога не казват умните и културни хора.

Предлагаме ви няколко изречения, които често можете да чуете и които мнозина казват, съзнателно или не.

1. За неговата възраст

Да кажеш на някого „изглеждаш страхотно за възрастта си“ не е почти комплимент. Ако наистина искате да направите комплимент на някого, просто кажете „изглеждаш страхотно“. Също така често можем да чуем изречение като „За една жена си постигнал много“, което също не е комплимент и дори може да предизвика обида.

2. Изглеждате уморен

Този негативен коментар просто няма смисъл. Ако дори забележите, че някой не изглежда по най-добрия начин, просто запазете този коментар за себе си.

3. С дължимото уважение

Помислете какво следва след това изречение. В 99,9 процента от случаите това е нещо, което няма нищо общо с уважението, а се използва в някакъв ироничен контекст. Затова умните хора не го използват.

4. Както казах преди

Ако повтаряте едно и също нещо отново и отново и човекът все още не разбира какво казвате, опитайте вместо това да изясните нещата.

5. Казах/Казах ти

Никой не обича да чува тази фраза. Това е детинско, незряло и ако го използваш, можеш само да се почувстваш добре, а можеш да нараниш някой друг. Умният човек не злорадства, дори когато е прав.

6. Наистина не ми пука

Ако някой поиска вашето мнение, това е, защото го е грижа. Да кажете на някого „не ме интересува“ може лесно да нарани чувствата на този човек.

  Лекар откри три вида обувки, които могат да увредят краката ви (видео):

7. Отказвам се

Дори когато се чувствате победени, знайте, че сте много по-силни, по-умни и по-способни, отколкото си мислите.https://vazhno.bg/ Заменете тази дума с фразата „Мога да го направя!“, така ще създадете впечатление на човек, който вярва в себе си, а това също може да повлияе на повишаване на самочувствието.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *