четвъртък , септември 19 2024

Тъжна новина за 5-годишно момиченце с терминален рак, която шокира целия свят: „Нашето сладко ангелче спечели крилете си“:

Ракът наистина е абсолютно ужасна болест. От момента, в който човек научи за диагнозата, до изтощителните лечения и мисълта да се сбогува с близките.

Като родител е особено трудно да гледаш как малки деца се борят с тази ужасна болест. Просто казано, това е достатъчно, за да разбие и най-коравите сърца.

Когато гледам снимки на Дилейни Крингс, ми е трудно да разбера защо едно момиче и семейството й трябва да бъдат принудени да преминат през нещо толкова ужасно.

Хедър Уит Крингс/Facebook

Дилейни Крингс от Пеуоки, Уисконсин, беше диагностицирана с терминален рак на мозъка през октомври 2022 г. Дилейни беше само на четири години, когато семейството й получи ужасната новина.

Според Facebook страницата For The Love of Delaney кошмарът на семейството започнал, когато Дилейни отишъл на лекар за нещо толкова просто като болка в ушите. Родителите й, Хедър и Джак, я заведоха при своя педиатър, който диагностицира момиченцето с ушна инфекция и след това я лекува. Първоначално състоянието на Дилейни изглежда се подобрява, но остават други признаци, че нещо не е наред, включително загуба на равновесие, например.

Facebook / За любовта на Дилейни

Родителите й започнали да вярват, че дъщеря им страда от нещо сериозно и се доверили на интуицията си. Те я ​​отведоха в детската болница в Уисконсин, където лекарите направиха серия от тестове, за да установят какво не е наред с 4-годишното момиченце.

Малко след това красивото момиче на Хедър и Джак беше диагностицирано с агресивен мозъчен тумор, дифузна средна глиома, известна като GDM. Беше крайно.

„Сърцето ти спира за минута. Светът спира. Не можете да дишате, просто се опитвате да го обработите. Той е на четири години, нали знаеш? каза Хедър.

  Тя заеквала, била срамежлива и не се смятала за красива. Но днес е световна звезда:

На Дилейни й бяха дадени шест до осем седмици живот и нейната история можеше да приключи дотук. Вместо това нейната здравна битка привлече световно внимание, когато семейството й искаше да направи всичко възможно, за да се увери, че има най-специалния възможен рожден ден.

„Видът рак, който тя има, GDM, има много малък положителен отговор на всяко налично лечение“, пише Хедър в публикация на CaringBridge.

Facebook

„В допълнение към тежестта и размера на нейния тумор, когато беше открит за първи път, той на практика реши съдбата й само преди 12 седмициЧел съм медицински учебници, научни статии и др. и т.н и т.н от месеци и открих много малко надежда в тях.

На 16 декември Дилейни отпразнува петия си рожден ден. Всички присъстващи знаеха, че ще е за последноСемейството му имаше за цел да му даде специален празник и помоли хората да му изпратят картички за рожден ден от цял ​​свят.

Те нямаха представа колко хора ще бъдат трогнати от историята на Дилейни.

„На картите, които имаме, имаме стикери, които да поставим навсякъде, откъдето идват картите, така че Дилейни може да види, че има любов от цял ​​свят от хора, които дори не познава. И то е излетяло. Мисля, че днес имаше 400 картички по пощата“, каза Хедър през декември.

Facebook / За любовта на Дилейни

„Докато все още знаеш какво се случва, можеш да се смееш, можеш да чуваш, можеш да виждаш, познаваш ни, помниш ни. Този часовник, трябва да го игнорирате, защото каква е нашата цел тук? Възползвайте се максимално от времето, което ви остава, според възможностите ни.“

В крайна сметка бяха изпратени около 15 000 картички за рожден ден и стотици видеозаписи в чест на сладкото момиче от любими хора, хора в общността и непознати по целия свят. За да го направят още по-специален, ентусиастите на Wisconsin Truck Takeover бяха домакини на парад за рождения ден на Delaney. Те събраха близо 500 автомобила и участници в парада.

  Майка на 4 деца получава инсулт и е в болница – 5 дни по-късно съпругът й иска развод:

„Щастлив съм, че тя може да се наслади на рождения си ден. Няма начин да благодарим на всички, но от дъното на сърцата си оценяваме всичко“, каза бащата на Дилейни, Джак Крингс, пред TMJ4 News в Милуоки.

Facebook / За любовта на Дилейни

За съжаление Дилейни почина на 28 януари.

„Нашето сладко малко ангелче получи крила. Лети високо, мое сладко бебе“, написа майката на Дилейни Хедър в CaringBridge, публикувайки снимка на дъщеря си с надпис: „Дейлейни Джудит Крингс. 16.12.2017 г. — 28.1.2023 г. Лети високо, сладко мое бебе.“

В актуализация на страницата GoFundMe , създадена в подкрепа на семейство Делейни, организаторът Джуди Крингс написа:

„Като цвете, в което виждаме красота само за известно време, всички ценим всеки ден от 1869-те дни на Дилейни на земята. Тези, които познаваше и тези, които никога не е срещал, той направи всички ни по-добри хора. Накарайте я да се гордее с вас. Вашето сърце, подобно на нашето, може да бъде разбито. Но разбитото сърце има пространства, които сега могат да бъдат запълнени с лепилото на любовта. Насладете се на любовта към живота в рая Делейни.“

Сега майката на Дилейни се надява историята на дъщеря й да живее вечно и че нейното наследство ще се превърне в „вълничка от прости действия на доброта“. Този свят се нуждае от повече любов и аз вярвам, че тя беше поставена в този свят, за да разпространи това. Любов, чиста и проста.“

Youtube/TMJ4News

Никой родител не иска да види как детето му страда и ще направи всичко възможно то да се чувства отново добре.

Но понякога, колкото и да се опитваме, да се надяваме и да се молим, има неща, които са недостижими.

  По време на мартенските студове българи спасиха над 40 измръзнали щъркели

Сърцето ми се къса за това бедно момиче и семейството му. Почивай в мир Дилейни и ти благодаря, че вдъхнови цял свят с твоята усмивка и борбен дух!

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *