петък , септември 20 2024

Жена дава пари и визитката си на просяк, месеци по-късно истинската й самоличност е разкрита:

Няма нищо по-хубаво от приказка с щастлив край. История, която съдържа смирение, надежда и любов.

Когато прочетох тази история знаех, че искам да я споделя.

ShelbyLynn Henry Alexander, от Северна Каролина (САЩ), работи като агент по недвижими имоти за продажба на къщи, а преди време срещнала просяк на улицата.

Въпреки че не е нещо, което обикновено прави, жената решила да му даде пари, а също така му дала визитната си картичка с информацията за контакт.

Няколко месеца по-късно жената получава обаждане, след което открива, че просякът не е този, за когото си мисли.

„През януари тази година, докато бях в колата си и чаках светофарът да светне зелено, видях мъж, който държеше табела с надпис: „Имам нужда от малко помощ. Ще награждавам в бъдеще.

Застанах до него и му казах, че обикновено давам само храна, но му дадох три навити банкноти, с работната ми визитка, в случай че някога трябва да си намери квартира. Тъй като табелата му гласеше „Имам нужда от малко помощ“, не разбрах дали е просяк или просто си прекарва лошо.

Никога не знаех името му, но помня лицето му. Спомням си всичко, хубавите му дрехи в студа и как беше използвал одеялата си, за да покрие кучето си вместо себе си, и видях в очите му, че се срамува, когато му дадох парите. Помолих се за него и си тръгнах.

Този следобед, когато бях на работа, ми се обади мъж, който искаше да види една от нашите къщи и каза, че иска да говори с мен. Разбрахме се да се видим и отидох на мястото, където щяхме да се срещнем.

  Смеете ли да проверите: Оптичната илюзия разкрива дали сте обсебени от секса:

Веднага щом пристигнах, погледът ми попадна на едно куче, което се надвесваше през прозореца на автомобила и което изглеждаше много щастливо. Познах го.

По-късно мъжът слезе от автомобила, беше същият, на когото бях дал пари преди няколко месеца. Този път беше облечен с нова риза, панталон и много чисти ботуши.

Първото нещо, което си помислих беше, че ме е измамил, като каза, че му трябват пари, носейки стари и изтъркани дрехи за първи път. Но по-късно разбрах, че това не е така.

Той ме позна, както и аз него. С протегната ръка, очите му, пълни със сълзи, той ми подаде три сгънати банкноти, увити около визитката ми.

Освен че бях объркана, това ме остави неспособна да формулирам нито дума. Той обясни, че бившата му съпруга е взела всичко, което притежава, с изключение на кучето и е заминала с друг мъж.

Тогава нямах нужда от неща, само от помощ. Оказа се, че е инженер и сега има добра работа, нова кола, щастливо куче и нов живот.

Гледах къщи за приятел и той ми каза, че е негов ред да ми върне, като препоръча моята компания на негов приятел. Точно както е написал на табелата си.

Това, което научих този следобед е, че никога не знаеш какво се случва в живота на другите хора и може да бъде много лесно да съдиш по външния вид, без да знаеш обстоятелствата им. Помолих се за него и си тръгнах.“

"In January of this year, I was waiting in my truck at a stoplight and noticed a man holding a cardboard sign. Written…

Публикувахте от Love What Matters в Събота, 7 октомври 2017 г.

Когато прочетох тази история, сълзи ми потекоха. 

  Когато го закъсам с мазолите или с кокоши трън винаги идва на помощ тази домашна паста от аспирин, действа безотказано:

Споделете го, за да си напомните, че малко смирение и доброта могат да извършат дълъг път и могат да направят чудесни неща да се случват. 

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *