събота , септември 21 2024

Учител помолил децата да напишат имената на хората, които мразят. Поуката е чудесна:

Веднъж учителят помолил учениците да напишат на лист имената на всички хора, които мразят. Когато направили това, учителят им каза да донесат торба с домати в училище на следващия ден според броя на имената, които са записали.

Някои деца донесли торбички с два домата, други имали три домата, пет или дори десет. Учителят помолил учениците да носят тези домати със себе си в продължение на две седмици.

Но след няколко дни децата започнали да се оплакват от лошата миризма на гниещите зеленчуци. На няколко ученика им било трудно да носят дузината домати със себе си. Миризмата била твърде рязка и силна.

Седмица по-късно учителят събрал класа, отново изслушал оплакванията им и казал:

– Всичко това много прилича на онова, което носите в сърцето си, когато не харесвате някои хора. Омразата разяжда душата и я разболява. Ако след седмица не понасяте миризмата на развалени домати, представете си „миризмата“ на горчивина и злоба, която носите в сърцето си всеки ден!

Сърцето е красива градина, която трябва редовно да се почиства от плевели, т.е. простете на тези, които са ви разгневили. Това освобождава място за наистина добрите неща.

Не взимайте от живота всичко, взимайте най-доброто!

Източник

  Нeвepoятнo тoчeн: Кoлeлoтo нa cъдбaтa! Нocтpaдaмуc paзкpивa бъдeщeтo и кaзвa, чe cлучaйнocти нямa:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *