петък , октомври 18 2024

Спасено от пожар коте станало талисман на пожарната (видео):

Преди около година пожарникари от руския град Архангелск спасили коте от пожар. Сега то живее в пожарната, придружава ги на повиквания и ги чака да се върнат.

Котката на име Балон през това време успяла да стане неразделен член на пожарната команда. Мустакатият сладур проявява интерес към работата на своите „колеги“ още от хлапе.

Пожарникарите открили малкия Балон, когато пристигнали да гасят пожар в частна къща. През пролетта на 2022 г. в звеното е получено обаждане за пожар в необитаем частен дом. При пристигането си на място пожарникарите срещнали малко коте. Той се оказал много смел и следвал пожарникарите навсякъде, не бягал никъде, докато гасяли огъня.

Когато огънят бил потушен и пожарникарите започнали да си събират нещата, котето поиска да влезе в колата. И тъй като бебето вече не било у дома, било решено да го вземат със себе си. Котката бързо се адаптирала, свикнала с големия брой хора и дори станал активен участник в официални дейности.

Между другото, името Балон не е избрано случайно. Всяко пожарогасене е свързано с дихателни апарати, в които се използват бутилки. Апаратът винаги е с пожарникарите, а вече и котката.

Балон се оказал толкова смел, че с течение на времето пожарникарите дори развили своя собствена традиция: когато се появи аларма, Балон тича с пожарникарите от караулката до гаража, придружава ги до повикването и чака екипа да се върне.

Източник

  Магически скален комплекс в България лекува от дископатия до безплодие:

Прочетете също

Статус на гинеколог, който се разплака, разчувства и приятелите си: Понякога Бог има различни планове от нашите

Изповед на един гинеколог: „Днес е най-трудният ден в живота ми“:

Статусът на гинеколог докосна и спечели потребителите на социалните мрежи.„Днес е най-трудният ден в живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *