четвъртък , септември 19 2024

Заради тях напълняваме и „натрупваме“ напрежение: 5 грешки в храненето, които трябва да избягвате след четиридесет:

Когато сте над 40 години, не забравяйте да избягвате тези диетични грешки.

Диетологът и консултант на „Healthspan“ Роб Хобсън посочва, че има пет диетични грешки при хората, прекрачили четвъртото десетилетие, които практиката показва, че допускат много често.

1. Пропускане на хранене

Според едно проучване на повече от 24 000 души на възраст над 40 години само едно хранене на ден (вместо препоръчителните три или четири) е свързано с висок риск от смърт. Освен това неправилната диета може да доведе до дисбаланс на кръвната захар, което допълнително се отразява на телесното тегло и настроението. И накрая, липсата на храна означава, че тялото не получава достатъчно хранителни вещества.

2. Недостатъчен прием на протеини

Протеините са „тухлите“ за мускулите. А с възрастта мускулната маса естествено намалява. В резултат на това липсата на протеин, когато сте над 40 години, може да увеличи риска от счупвания, падания и може също да затрудни извършването на ежедневни дейности.

3. Липса на фибри

Фибрите са необходими, за да се чувстваме сити по-бързо, за правилното функциониране на храносмилателната система и за регулиране на нивата на кръвната захар. Поради липсата на това вещество, хората, които са „преминали“ четвъртото десетилетие, могат да имат проблеми със запек, наддаване на тегло, увеличава се рискът от развитие на сърдечни заболявания и диабет.

4. Висок прием на преработена храна

Тези храни обикновено са лесни за приготвяне (или поръчване на „доставка“), но обикновено са с високо съдържание на калории, заредени с нездравословни мазнини, натрий и захар. Като такъв той влияе върху наддаването на тегло, повишеното налягане, развитието на възпаления, хронични заболявания.

  Уникални меденки! Опитайте,няма да сбъркате:

5. Безконтролен прием на хранителни добавки

За да се отърват от наднорменото тегло, мнозина на четиридесет години предпочитат да посягат към „бързи решения“, като някои добавки, които гарантират загуба на тегло чрез ускоряване на метаболизма. Със сигурност е по-здравословно да увеличите физическата активност и да въведете в диетата пресни храни, богати на фибри, които имат същия ефект.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *