четвъртък , септември 19 2024

Не изхвърляйте черупките от яйца,пазете ги като очите си:

Яйчените черупки могат да бъдат от голяма помощ в домакинството, но имат и много ползи за здравето – съдържат цели 90 процента калций – минерал, който защитава костите ни и допринася за цялостното здраве.

Според многобройни изследвания на „Националния здравен институт“ яйчените черупки са отлични за костите, тъй като съдържат набор от идеални вещества за лечение на кариес. В допълнение към калция има още 27 минерала. Съставът на черупката на яйцата е същият като този на нашите зъби.

Яйчените черупки могат да помогнат при лечението на ортопедични заболявания. Витамините и минералите, открити в кората, могат да помогнат за намаляване на загубата на костна маса при жени след менопауза.

Разбира се, няма да ги похапваме, но има различни други начини, по които можем да ги използваме.

Черупките от яйца намират широко приложение в домакинството.

Край на изгорелите тенджери и тигани

С трика с яйчената черупка, налепналата мазнина върху съдовете става нещо от миналото.

Натрошете няколко черупки от яйца в тиган или тиган със загоряла храна, добавете малко сол и гореща вода, след което изтъркайте тигана с гъба. Измийте го с топла вода.

Многофункционални остри ножове

Поставете няколко черупки от яйца във фризера за половин час, след това в мултикукъра. Добавете малко вода и включете. Резултатът е остри ножове като току що купени.

Черупките на яйцата са пълни с калциев карбонат, който е полезен за растенията. Изсушете люспите и ги смелете на прах или възможно най-фино. Смесете праха от люспите с малко почва за саксии и го поставете на място, което се нуждае от малко тор.

  Италианска съпруга намери картонена кутийка под матрака и на секундата подаде молба за развод:

Яйчените черупки като тор за растенията

Накиснете черупката на яйцето в литър вода и оставете да престои една нощ, след което залейте цветята с течността.

Домашен препарат за почистване

Изсушените яйчени черупки смелете в блендер до получаване на прах. Смесете го със сода за хляб в съотношение 1:3, след това добавете вода или оцет и с тази смес почистете котления камък по тоалетната чиния и други „упорити“ отлагания, при които обикновените препарати не помагат.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *