четвъртък , септември 19 2024

Жените имат 3 големи, животозастрашаващи страха и те никак не са безобидни

Обикновено се казва, че страхът не познава пол, така че може да бъде изпитан еднакво от мъже и жени. Някои страхове обаче може да са малко по-силни при жените.

Това са трите неща, от които жените се страхуват най-много.

1. Самота

Особено популярен е сред жените на средна възраст. В края на краищата от детството ни учат, че жената не трябва да остава сама на старини. Очевидно следвоенната епоха е оставила своя отпечатък. В края на краищата имаше реална липса на мъже по това време и не беше лесно да се оцелее, да се възстанови икономиката и т.н.

Следователно нашите баби са имали тези страхове, които естествено са били предадени на нас. Оттогава много момичета, така очевидно, имат желание да се омъжат възможно най-скоро, както и да бъдат с всеки, стига да не са сами. Дори е трудно да си представим колко жени страдат в нещастни бракове по подобна причина, само и само да не са сами.

2. Старостта

В много отношения този страх е тясно свързан с предишния страх – страхът от самотата, от загубата на интерес в очите на мъжа. Но, за съжаление, болезнената надпревара с напускащата си младеж има само обратния ефект.

3. Страх от избор

Този страх също е един от водещите. Много жени са в постоянно състояние на жертва или често изпадат в него. А изборът е да поемеш отговорност за себе си и живота си, от което всъщност много хора се страхуват. Затова те живеят така в неопределеност с години, а някои и с десетилетия, без да предприемат конкретни стъпки, за да променят живота си.

  Фигурката на слона носи щастие в дома, но едва ли някой ви е казвал тези неща:

 Те просто чакат чудо или решение, което други хора ще вземат вместо тях. Само си представете как тези страхове ги задържат и ограничават. Всъщност те просто не им позволяват да градят живота си както им харесва и го живеят половинчато.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *