четвъртък , септември 19 2024

Учени откриха идеалната възрастова разлика за любовта, която продължава години, ако е по-голяма, дори не опитвайте:

Проучване на учени от университета Емори в Атланта през 2014 г. проследява и анализира 3000 двойки на различна възраст и възрастови разлики.

Учените са установили, че двойките, които имат пет години разлика, са с 18 процента по-склонни да се разпаднат, отколкото тези, които са на по-близка възраст.

Освен това те посочиха, че по-голямата възрастова разлика носи по-голям риск от разваляне на връзката. Например, партньорите с разлика от 10 години са с 39% по-склонни да се разделят, отколкото тези, които са по-малко разделени, докато партньорите с разлика от 20 или повече години са с 95% по-склонни да се разделят.

Следователно учените са стигнали до заключението, че идеалната разлика е една година или по-малко. Те завършват проучването с твърдението, че процентът на разводите е спаднал до само три процента сред двойките, чиято възрастова разлика е една година или по-малко.

– Разбира се, има вероятност това да са типовете двойки, които средно биха се развели по други причини – каза Хюго Миалом, един от учените, участвали в изследването.

Експертът по езика на тялото и взаимоотношенията Катя Лойзел преди това говори пред Daily Mail за предизвикателствата, пред които са изправени двойките със значителна възрастова разлика.

– Що се отнася до любовта, магическа формула за успех няма. Връзките са толкова уникални, колкото и хората в тях, но факт е, че двойки на различна възраст са изправени пред различни предизвикателства, които могат да навредят на връзката – каза Лойзел.

Това включва неодобрение от средата, често защото се смята, че по-младият партньор се възползва от по-възрастния, но също така и защото разликата във възрастта води до различни етапи от живота и често невъзможността да се свърже с приятелите и колегите на партньора.

  Лоша новина за мераклиите да си вземат къща на село:

– Партньорите в различни етапи от живота гледат по различен начин на финансовата стабилност и кариерата и всичко това може да повлияе на връзката – предупреди Лойзел.

Ако партньорите имат различни ценности и интереси, това може да бъде спойката, която ще укрепи връзката им или ще ги накара да се разделят. Лойзел съветва за какви предупредителни знаци да внимавате, за да видите дали ще успеете да се справите с по-възрастен партньор, но и как околната среда ще реагира на него. Ако все още няма ясни индикатори, проучете езика на тялото, за да разберете дали сте на една и съща дължина на вълната.

Подсъзнателно обичаме да се сближаваме с хората, в чиято среда се чувстваме щастливи, и се дистанцираме от онези, които ни карат да се чувстваме неудобно, пише Daily Mail.

За тези, които в момента имат връзка, в която партньорът е значително по-възрастен или значително по-млад, Лойзел има някои съвети.

– Бъдете много честни относно вашите житейски цели и очаквания от тази връзка и живот. Разликата във възрастта може да бъде проблематична, но ако имате подкрепата на семейството и приятелите, това може да бъде любовта на живота ви – заключи Лойзел.

Предупредителни знаци, че разликата във възрастта е твърде голяма за вас

– не сте равни във връзката и единият партньор има по-голяма власт
– вие или вашият партньор криете връзката си от приятели и семейство
– вашият партньор често критикува вашите приятели или колеги
– не сте на една и съща дължина на вълната, когато става въпрос за житейски цели, деца или задължения

  Свършил ли ви е препаратът за пране? 4 неща от кухнята са чудесен заместител:


– приятели и семейство те не одобряват връзката ви
– опитват се да ви контролират емоционално, финансово или социално
– опитват се да ви променят

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *