четвъртък , септември 19 2024

Момиче, което е родено в затвора преди 18 години, се противопоставя на всички шансове и сега ще..:

Момиче, родено в затвора, се противопостави на всички шансове и очаквания да спечели място в престижния Харвардски университет.

Според съобщенията 18-годишната Скай Кастнър се е появила на този свят в затвора на окръг Галвестън. Майка й е била в затвора, когато е родила, и не е имала никаква роля в живота на дъщеря си от деня, в който бащата на Скай я е взел от затвора, за да я отгледа като самотен баща.

Скай и баща й се местят много по време на нейното отглеждане, но амбициозното момиче винаги е гледало твърдо към обучение в Харвард. 18 години след като се е родила в затвора, Скай завърши трета в класа си в гимназията Конро миналата седмица, като по този начин й даде възможност да учи право в може би най-известния колеж в света.

Congratulations to Sky Castner! She was accepted today and will be attending HARVARD in the fall!

Публикувахте от Academy for Science & Health, Conroe ISD в Петък, 16 декември 2022 г.

Според Courier Скай започва писмото си за кандидатстване до Харвард с изречението: „Родена съм в затвора“.

Houston Chronicle , междувременно, цитира източници, които твърдят, че Скай е била изключително силна ученичка дори като младо момиче и „ненаситна“ читателка в началното училище. Въпреки това членовете на персонала в Reaves Elementary смятат, че тя се нуждае от допълнителни насоки, за да гарантира, че ще достигне пълния си потенциал.

Мона Хамби, с ментора по проекта на CISD, дойде да помогне. Тя каза на Courier of Sky: „Дадоха ми документ за нея. Нейният герой беше Роза Паркс, любимата й храна беше такос от Dairy Queen и тя обичаше да чете. Мислех, че това звучи като умно момиченце. Все още имам тази хартия днес. 

  Чудодейна напитка от банан и една подправка: Пийте я преди лягане и тялото ви ще се възстанови:

Според докладите , Мона и Скай са се свързали, защото всъщност не са познавали съответните си майки.

Мона добави: „Тя ми каза, че съм била в затвора. Казах „Не, това не може да е правилно“.. Знаех, че не мога просто да обядвам с това дете веднъж седмично, тя имаше нужда от повече.“

Кредит / Instagram – @auroraskywho

Менторът на Скай й помогна с неща, като например да направи първата си прическа в салона, да избере чифт очила и да се научи да се наслаждава по-добре на нещата извън училище.

„Беше много различна среда от тази, в която израснах и това не е лошо“, обясни Скай. „Всичко, на което Мона ме научи, беше много ценно. По същия начин, както всичко, през което преминах преди Мона, беше много ценно.“ 

След като обиколи кампуса на Харвард с Мона и нейния съпруг през 2022 г., желанието на Скай да посещава училището Ivy League само се засили. Тя потърси съдействието на професор Джеймс Уолъс от Бостънския университет по отношение на кандидатурата си.

„Той ми помогна да разкажа историята си по възможно най-добрия начин“, каза Скай пред Courier.

Еха! Каква вдъхновяваща история. Не знам за вас, но аз съм изключително горд от постиженията на Sky.

Уведомете ни, ако също мислите, че Sky е свършил фантастична работа, за да разстрои шансовете.

Междувременно споделете тази статия във Facebook, за да ни помогнете да постигнем целта си да забавляваме и информираме хората.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *