четвъртък , септември 19 2024

Мъж заряза работата си в супермаркет и заживя в построена от него къща на дърво:

35-годишният Робърт Бретон се отказва от работата си като касиер в супермаркет в Северна Калифорния, за да живее така, както иска и да „опази природата като цяло“. Той живее дистанционно от 2011 г., като пътува из САЩ с микробус, за да намери идеалното място, където да си построи къща.

Той купува земята с месечните си приходи от TikTok и казва, че „нищо не му липсва“ от предишния му живот.

През 2020 г. решава да се установи на Хаваите и купува четвърт акра земя плюс строителни материали за около 24 120 паунда. На Робърт му отнема две години да построи къщичката си на дърво с площ 19 кв.м. и сега тя е напълно функциониращ дом с душ, тоалетна, спалня и дневна зона с топла вода и двойно остъкляване на 40 фута от земята.

Той отглежда и консумира повече от половината от храната си в своята оранжерия.

Робърт харчи около 20 паунда месечно за Wi-Fi, но няма други сметки – освен че понякога купува храна, която не е отгледал, и газ за готвене. Робърт споделя нетрадиционния си начин на живот в TikTok, където има повече от 840 000 последователи, за да „насърчи другите да се върнат към основите и да оценят красивата природа“.

Той се издържа от социалните медии и бизнеса си с хранителни добавки New Earth Organic.

„Къщата на дървото е моето жизнено пространство и разполагам със спалня, кухня, дневна и баня. Определено е подходяща за живеене, красива и функционална – събирам дъждовна вода от покрива, за да пия, и тя е свързана в кухнята и банята. Имам и соларни панели за електричество, използвам го за кухнята и wi-fi, за да правя TikTok – наистина не ми липсва нищо от стария ми живот.“

  Всички говорят за прословутите боти за 4 бона на Лили Иванова – ето как изглеждат (Снимки):

Той смята, че това е начинът, по който ще живее до края на живота си.

Робърт се е погрижил да построи всичко за къщата си на дървото, за да отговаря на правилата за безопасност, но не му се налага да изкарва разрешително, за да живее там, тъй като се намира в „нерегулирана земеделска зона“.

„Беше въпрос на бавно изграждане на конструкцията, след което се получиха основите и стените, а след това и металния покрив. Всичко отне много месеци. Веднага след като той беше поставен, можех да започна да живея вътре. Но имаше много хранения и нощи, прекарани навън, само под звездите и дъжда“.

Робърт разчиства земята в джунглата, без да използва тежки машини или булдозер. Общата стойност на проекта е около 12 000 паунда.

В началото му е било малко трудно да се приспособи.

„Не мога да поръчвам пица, никой не ми събира боклука и не ми доставя пощата до дома – това беше малко странно в началото. Но мисля, че това ме накара да осъзная, че всички трябва да сме по-съзнателни по отношение на боклука си – компостирам всичко, което мога, и се опитвам да имам малко отпадъци. Мисля, че е отговорност на всички нас като личности да бъдем съзнателни по отношение на боклука си, на водата, която трябва да си осигуряваме, и на храната, която отглеждаме’.

Той отглежда сладки картофи, кейл и микрозеленчуци, а след това купува зърнени храни, киноа и хранителни добавки от местния град, който е на повече от час път пеша.

„В бъдеще искам да продължа да се занимавам с това със семейство и да преподавам, да се уча и да живея устойчиво“, добавя той.

  Само с един замах: Жената, която обожавах, разби живота ми завинаги:

източник

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *