четвъртък , септември 19 2024

Болен баща разбира, че 4-годишната му дъщеря също има рак – и трябва да направи сърцераздирателен избор

Говорейки като родител , аз напълно приемам консенсуса, че няма нещо, което една любяща майка или баща не биха направили за детето си.

Може би звучи клиширано, но в деня, в който приветствате син или дъщеря на света, животът ви буквално се променя завинаги. Приоритетите се променят, мотивацията се променя и в края на всеки ден вие отивате да спите, знаейки един неизменен факт: вашето бебе е най-важното нещо, което някога ще знаете.

Имайки това предвид, едва ли е изненадващо, че много родители се опитват да разместят небето и земята, за да осигурят щастието на своите синове или дъщери. И все пак – за щастие, можем да добавим – много малко хора някога ще се сблъскат със сърцераздирателното решение, с което един баща от Мексико трябваше да се изправи, докато се бореше с рака.

Следващата история е история на дълбока скръб, но може да послужи и като свидетелство за несравнимата сила на любовта, както и като история за смелост и неоспоримо вдъхновение…

Роберто Авила Брамбила от Сиудад Виктория, Тамаулипас, Мексико, беше нежен баща и семеен човек. За съжаление той беше диагностициран с рак на стомаха през 2021 г., преобръщайки живота на близките му за миг.

Роберто бързо започна лечение, за да си даде възможно най-добрия шанс за оцеляване. С подкрепата на съпругата си, Андреа Гонзалес, той се ангажира да направи всичко възможно, за да спечели битката си, за да може да гледа дъщеря си, която също се нарича Андреа, как расте.

Но съдбата, казват те, работи по мистериозни начини и е горчива истина, че тези начини не винаги са добри. Напротив, те често могат да бъдат невероятно жестоки.

  Как да създадете забавни спомени с децата, които ще останат за цял живот:

Публикувахте от Andrea Gzz в Петък, 3 юни 2022 г.

С Роберто в разгара на собствената си битка с рака, на семейството му беше нанесен неописуем удар, когато през 2022 г. получиха новината, която никой родител не иска да чуе.

Едва на четири години дъщерята на Роберто Андреа е диагностицирана с рак на мозъка.

Сега е важно да запомните, че здравеопазването е различно в различните страни и в някои части на света дългосрочните заболявания могат да означават опустошителни финансови последици. Ако питате мен, парите никога не трябва да играят роля в лечението на болен пациент.

Не би трябвало, но толкова често се случва.

Вследствие на диагнозата на Андреа, Роберто се изправи пред сърцераздирателна дилема. Според докладите , семейството просто не е разполагало с финанси да се бори с рака на два фронта. Трябваше да се вземе решение: трябва ли Роберто да продължи лечението си от рак? Или трябва да го спре, за да даде приоритет на възможностите, достъпни за малката му дъщеря?

За Роберто изборът направил сам. Той се отказа от лечението си, за да може Андреа да получи необходимите грижи.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=132627396184180&set=a.132627389517514&type=3

Семейството се обръща за помощ към приятели и семейство и не след дълго тази покъртителна история за саможертва става вирусна. Хората отчаяно искаха да помогнат на Роберто и Андреа в час на нужда и скоро започнаха да прииждат дарения.

Барабанистът на мексиканската група Pesado в крайна сметка разбра историята и сподели тежкото положение на Роберто на страницата си в Instagram, като се стремеше да я разгласи възможно най-широко.

Трагично обаче, въпреки огромната вълна от подкрепа, Роберто почина на 11 юни 2022 г., само малко след диагнозата на Андреа.

  61-годишен бездомник и жена му щяха да замръзнат! Четвъртокласници им построиха къща:

Съпругата му Андреа написа: „Ти спази обещанието си, не се отказа. Сега знам, че ще продължиш с обещанието винаги да бдиш над мен и Анди от небето. Липсваш ни толкова много, ще спазя обещанието си и ще се грижа за нашата принцеса. Обичам те завинаги.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02HVcw7WFsv8Qk64qepgBcSXkTWwedJmEWoYuSXrY9GjA9zb6x7w2bhppZUSoc5xTEl&id=106539592083284

След смъртта на Роберто вниманието се насочи към смелата Андреа, която продължи да се бори с упоритост, която би накарала баща й да се гордее. В крайна сметка четиригодишното дете влезе в интензивно отделение, докато новините за влошеното й здраве предизвикаха подкрепа от хора по целия свят.

Доброжелатели се молеха за чудо, но Андреа за съжаление почина само няколко кратки месеца след баща си.

Asi es como los imagino ahorita, Andy, siempre te lo dije eres la princesa más valiente, más fuerte y más hermosa de…

Публикувахте от Andrea Gzz в Петък, 7 октомври 2022 г.

Въпреки че не може да има подценяване на трагедията на тази история, трябва също така да се каже, че тя е трогателно напомняне за вечната любов в лицето на несгодите.

Надяваме се, че Роберто и Андреа ще се съберат на по-добро място. Почивайте в мир, прекрасни души.

Ако сте били трогнати от тази история, моля, помислете дали да не я споделите в социалните медии, за да могат другите хора да си взаимодействат.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *