четвъртък , септември 19 2024

Тези редки и сладки орхидеи изглеждат като лица на малки маймуни:

Повечето хора обичат да бъдат заобиколени от цветя. Грижата за стайните растения обаче не е най-лесната задача.

Това, което цъфти красиво в един ъгъл на къщата ви, може внезапно да изсъхне на друго място.

Стайните растения са не само красиви на вид, но също така могат да помогнат за подобряване на качеството на въздуха в къщата: те намаляват количеството въглероден диоксид и на свой ред увеличават съдържанието на кислород във въздуха. Те също така помагат за премахване на токсините.

Новодошлите в света на стайните растения може да искат да започнат с нещо, което не изисква много поливане и е лесно за грижи.

Орхидеите са популярни подаръци, но трудни за грижи. И когато цветята умрат, повечето губят надежда, че ще цъфтят отново през следващата година.

Но с правилните познания, орхидеите всъщност са много лесни за поддържане живи; и има около 30 000 различни вида от тях.

Може би най-сладкият вид орхидея е маймунската орхидея, която издава аромат на зрели портокали. Външният вид на венчелистчетата и тичинките придава на растението уникален вид.

Този конкретен вид не е толкова широко разпространен и расте само в тропическите високопланински гори на югоизточен Еквадор.

Dracula simia, което в превод означава „малка драконова маймуна“, вирее на надморска височина от 2000 метра и може да нарасне до 60 см височина.

Красивите растения са издръжливи и цъфтят по всяко време на годината. Те са открити за първи път през 1978 г. от ботаника Carlyle A. Lueren.

  Спират сватбата и булката светкавично се обръща - тогава вижда кой става от пейката:

Въпреки че могат да цъфтят през цялата година, отглеждането на тези красавици е трудно, тъй като изискват обратното на повечето растения: ниски температури и слаба светлина.

Ако сте готови за предизвикателството, експертите препоръчват да ги култивирате в мъх, а не в почва.

За щастие нашите орхидеи са далеч по-лесни за грижи у дома, като се нуждаят само от кубче лед два пъти седмично по време на вегетационния период, за да се избегне преполиване.

Най-добре е да ги поставите на светъл перваз на прозорец с източно или западно изложение и всяка седмица да ги подхранвате с тор за орхидеи. Когато спрат да цъфтят, трябва да ги пресадите в прясна почва.

Бих се почувствал сякаш ме наблюдават, ако бях заобиколен от тези сладки растения.

Какво мислите за видовете орхидеи? Напишете коментар и споделете тази история.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *