четвъртък , септември 19 2024

Пoчиcтвaнe нa микpoвълнoвa пeчкa пo мъpзeлив нaчин и бeз пpeпapaт:

Почистване на микровълнова печка? Вече е лесно!

Който има микровълнова печка знае, че тя се почиства трудно и трябва да сме много упорити в търкането на петната. Особено, ако печката не е почиствана дълго време, тя винаги има стари засъхнали петна от мазнини и дребни частици от храна са останали засъхнали по стените. Почти винаги обикновените почистващи препарати не помагат.

И какво е решението? Разбира се, отивате в магазина и купувате специално скъпо струващи препарати за почистване на микровълнови печки. Но всички знаем, че освен че са много скъпи, съставките на тази скъпоструваща “химия” са такива, че би било по-добре да ги държим далеч от кухнята.

Затова си заслужава да се замислите! Не е ли по-добре да използвате домашни методи за почистване на печката? Струват няколко стотинки, а работят толкова ефикасно, че не е необходимо да полагате никакви усилия, за да почистите идеално вашата микровълнова печка!

Предлагаме ви този мързелив начин за почистване на микровълнова печка:Кипнете 1/2 чаша вода.Изсипете врялата вода в подходящ съд, след това добавете към нея 1 чаена лъжичка сода за хляб и 1 чаена лъжичка 9%-ен оцет.Поставете съда с тази смес в микровълновата и я затворете. Включете на най-висока мощност за 15 минути.След като я изключите, оставете печката затворена за още 10 минути, а след това просто само избършете цялата вътрешна повърхност на микровълновата с хартиена кърпа или каквато ви е удобна.

Ако искате да се отървете от неприятната миризма в микровълнова печка, можете да се възползвате от този начин:

  Ето как правилно се реже мушкатото напролет, за да не е просто гола пръчка, а да цъфти чак до зима:

Почистване и премахване на неприятната миризма в микровълнова фурнаВземете кората от 1 голям или 2 по-малки портокала. Поставете ги в подходящ съд за микровълнова печка.Залейте ги с вода колкото да ги покрие, ще са ви необходими около две чаши.Поставете съда в микровълновата печка.Включете я на пълна мощност за около 10 минути.След изтичане на времето, извадете съда и избършете с влажна кърпа.

Този елементарен начин на почистване на микровълнова печка, гарантирано ще премахне мръсотия, налепи, бактерии и лоша миризма от нея.

източник

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *