четвъртък , септември 19 2024

Как да се отървете от врастнал нокът в палеца без хирургическа намеса:

Врастнал нокът е често срещан проблем. Ще ви помогнем, ако нокътят на палеца на ваш крак се е враснал неусетно в околната кожа. Това може да се окаже достатъчно сериозен проблем при поява и на възпаление на самите пръсти! Тогава със сигурност ще ви трябва лекарска намеса!

Причините за поява на врастнал нокът най-често са неправилно изрязване, носене на тесни и остри обувки, хипер растеж на периферната тъкан. Във всички случаи става дума за врастване или забиване на твърдия нокът в плътта, а при някои хора формата на нокътната плочка предполага врастване по рождение.

По принцип, най-често проблемът се решава с хирургическа интервенция, но са възможни и консервативни методи. А може и сами да си помогнете, ако врастването на нокътя е в началният стадий. Може да го отстраните като първо, омекотите съществено както нокътя, така и кожата около него. За целта потапяте достатъчно дълго време съответния крак в 5 литра вода с температура не надвишаваща 37 градуса, в която сте прибавили 3 супени лъжички сода бикарбонат или сол, за предпочитане морска.

Сега следва да повдигнете внимателно врастналия, вече омекнал нокът с пинсети и да поставите под него малко памук, който сте дезинфекцирали предварително с антибактериален разтвор. Ще улесните процедурата ако третираното място между нокътя и памука напоите или със смес от чесън и пчелен мед мед (смелена скилидка чесън с една лъжица чист мед), или с алое вера. Сменяте памука на всеки 24 часа и така – в продължение на 15 дни. За това време ще израсне нормален нокът, чиито краища ще изпилите своевременно.

  Вече съм зряла жена, но още не мога да преглътна болката, че бях отхвърлено от родителите си дете:

След това си правете редовно педикюр и проблемите с врастването ще останат зад вас! Така че ако се страхувате от хирургическа намеса, то действайте сами по указания начин. Ще успеете – успех! Трябва да бъдете упорити и да изпълните указанието точно както е дадено в рецептата. Ако все пак нищо не помогне, трябва да потърсите и лекарска намеса.

източник

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *