понеделник , септември 16 2024

С нетърпение чакам баба да ми направи любимата вкусна закуска:

Сиренки с кисело мляко и кашкавал е една позабравена рецепта за любима закуска. Разбира се, изглежда далеч по-лесно човек да изприпка до кварталната баничарница и да ги купи. Тази бабина рецепта обаче е изключително лесна за изпълнение, че не е ясно дали си струва изобщо да излизате от вас, вместо да влезнете в кухнята и да я направите!

А резултатът е гарантиран. Сиренките са толкова вкусни, че ще ви питат за още и още! Ето и необходимите продукти за десет броя сиренки: една чаена чаша натрошено краве сирене, една чаена чаша кисело мляко, 2 чаени чаши брашно, чаена лъжичка сода за хляб, чаена лъжичка сол, 50 грама масло, едно яйце, настърган кашкавал. Да започваме! Първото нещо, което трябва да направите е да разтворите содата в киселото мляко.

След това разбъркайте хубаво и изчакайте да шупне. Прибавете брашното, солта и сиренето. Замесете меко тесто и го покрийте с кърпа. Оставете го да почина поне 20 минути. Разделете тестото на десетина парчета. Оформете всяко парче на топче. Сега трябва да наредите тези топчета в намаслена и наръсена с брашно тава.

Внимание – не ги разплесквайте, оставете ги просто във формата на топчета. Намажете ги с предварително разбитото яйце, а след това поставете в средата им и парченце масло. Печете в силно загрята фурна за 20 минути, като точно преди самия край на това време ги наръсите с настъргания кашкавал. Ядат се топли, вървят страхотно с домашен айран. Добър апетит! Страшно вкусни са, нали?

  „Женени сте щастливо от 29 години. Каква е тайната ви?“

А ето и още една бърза рецепта за мързеливи сиренки:

Продукти
кисело мляко – 1 ч.ч.
сода бикарбонат – 1 ч.л.
олио – 0. 5 ч.ч.
сирене – 0. 5 ч.ч.
кашкавал – 0. 5 ч.ч.
брашно – 2.5 ч.ч.
масло – малко количество

Начин на приготвяне
Натрошете сиренето с вилица, а кашкавала настържете на ситно ренде. В купа прибавете киселото мляко и содата, разбъркайте докато шупне. Добавете олиото, натрошеното сирене и кашкавала.

С шпатула започнете да разбърквате сместа като добавяте брашното, бъркате докато се получи лепкаво тесто.

От готовото тесто оформете топчета с големината на яйце, които подреждате на разстояние едно от друго в тава застлана с хартия за печене (ако нямате такава, намажете леко тавата с олио и поръсете с брашно), целта е да не залепнат.

Хубаво е преди оформянето на всяко топче да потапяте ръцете си в топла вода, за да не полепва тестото по тях.

В средата на всяка мързеливка забодете малко кубче студено масло. Поставете тавата в предварително нагрята на 180-200 градуса фурна и печете до златиста коричка.
Готовите мързеливи сиренки оставете за няколко минути да изстинат, след което са готови за сервиране.

източник

Прочетете също

22 високо алкални храни, които ще ви предпазят от рак, диабет и други заболявания:

За нашата редакция това беше истинско откритие! Както се оказа, много продукти, които хората са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *