петък , октомври 18 2024

Цирков лъв беше затворен 20 дълги години, сега вижте реакцията му, когато бъде освободен:

Обичам животните и мога да кажа със сигурност, че да си окован в задната част на пикап не е място за животно, особено не за пораснал планински лъв.

Но точно там е бил принуден да живее планински лъв на име Муфаса.

Той е член на пътуващ цирк в Перу и животът му е превърнат в истински ад – всичко това, за да се забавляват хората и собственикът му да печели пари от него.

За щастие, някои любители на животните се притекоха на помощ…

Дори днес много животни все още са малтретирани и пренебрегвани в циркове, зоологически градини и представления. През последните години ситуацията за много животни се подобри, но все още ни предстои дълъг път.

Защото хиляди бедни животни все още са принудени да живеят в тесни пространства и не получават шанса да живеят живота, който заслужават.

Планинският лъв Муфаса беше открит окован за задната част на пикап в Перу. Той живя там 20 години, принуден да води живот, който нито искаше, нито заслужаваше.

© YouTube

Късметът дойде при Муфаса късно в живота, но за щастие го направи. През 2015 г. организацията за правата на животните Animal Defenders International успя да го освободи след няколко месеца усилена работа. Организацията го открива, когато се опитва да закрие цял перуански цирк.

Преживяването на свободата направи значителна разлика в благосъстоянието на Муфаса. Вместо да живее живот, изпълнен с безпокойство и съкрушение, той получава основното право, което всички диви животни заслужават – да прекара последните си години в прегръдките на природата, живеейки според собствените си условия.

  Никога не трябва да убивате бръмбарите известни като миризливки. Вижте какво ще Ви донесат:

Историята за спасяването на Муфаса е красива и видеото по-долу показва първата му стъпка към свободата. Невероятно готино е!

След като беше спасен от цирка, Муфаса получи няколко месеца свобода, преди здравето му да започне да се влошава.

Да бъдеш 20-годишен окован с вериги за задната част на пикап взе своето, което доведе до бъбречна недостатъчност и други проблеми, свързани с възрастта. Той почина през 2015 г., според Animal Defenders International .

Но неговата история продължава да хвърля светлина върху един важен проблем.

Муфаса беше великолепно, нежно създание, което намираше радост в това да го почесват по гърба. Въпреки че е тъжно, че не успя да се наслади на повече време в естественото си местообитание в Амазонка, щеше да е по-голяма трагедия, ако никога не изпита свободата.

Никое животно не заслужава да бъде третирано като Мустафа! Моля, споделете това видео, за да покажете, че и вие сте на страната на животните!

Прочетете също

Страдате ли от безсъние? Лекарят препоръчва трика "отворени очи":

Дори нямате нужда от климатик: Гениален трик за разхлаждане и по-добър сън през адски горещите нощи:

Собствениците на британска компания, която произвежда легла, направиха интересно проучване, въз основа на което установиха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *