петък , септември 20 2024

Най-добрият домашен естествен унищожител на плевели в градината, имате нужда само от 3 съставки:

Всяка година с нетърпение очакваме пролетта и засаждането на трева и цветя в градината, а след това отново се озоваваме лице в лице с най-големия враг – плевелите.

Плевелите могат да съсипят всяка тревна площ, а често ние сами допринасяме за това, защото не спазваме основните правила за нейната поддръжка.

За отстраняването му обикновено се използват различни химикали, които ни най-малко не са полезни за здравето, но и на това се сложи край.

Ако не искате да използвате токсични химикали за унищожаване на плевелите, опитайте едно просто средство, което можете да направите сами.

Имате нужда от:

  • 1 литър бял, алкохолен оцет
  • 3 лъжици сол
  • 3 супени лъжици препарат за миене на съдове и
  • бутилка спрей.

Приготвяне:

Изсипете солта в оцета и разбъркайте, докато се разтвори, след това добавете препарата и смесете всичко. Изсипете в спрей бутилка и напръскайте плевелите. Най-добре е да го правите по обяд, когато слънцето е най-силно.

Този продукт може да убие и други растения, а не само плевели, така че не го използвайте в цветни лехи. Той е най-добър за изкореняване на нежелана трева по пътеки, около тротоари и други бетонни или каменни повърхности в двора.

  Мръсните тайни на заведенията за бързо хранене, за които не подозирате:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *