четвъртък , септември 19 2024

„Отвратително“ изображение на храна в старчески дом предизвиква обществен гняв-

Снимка на храна, сервирана в датски старчески дом, предизвика възмущение и гняв сред няколко души през уикенда. 

Върху синята чиния има форма на жълтеникаво-кафяво вещество с неидентифицирани бучки и малка бледа наденица.

Това е може би най-добрият начин да се опише ястието, на което Марина Дандакис сподели снимка през уикенда.

Бабата на Марина Дандаки е тази, която снима неапетитното ястие, което й сервираха в старчески дом в Копенхаген. И сега картината достигна до много хиляди хора, които са възмутени и ядосани от храната, сервирана на възрастните хора.

Не изглежда добре

Към момента на писане повече от 8000 души са споделили въпросното изображение, докато малко над 2000 са коментирали и реагирали.

В коментарите хората пишат между другото, че храната изглежда „отвратителна“, „неапетитна“ и „скучна“.

Снимката е на 82-годишната баба на Марина Дандаки. Самата тя не живее в старческия дом в Копенхаген, но посещава приятелите си няколко пъти седмично. И тук бабата е забелязала една неприятна тенденция в храната, която се сервира на възрастните хора.

– Това, което виждате на снимката тук, е обядът от едно от тези посещения. Това „ястие“ е само един от многото подобни примери от ежедневните обеди. Зеленчуци почти няма и честно казано, не е нещо, което те кара да живееш, когато ти сервират такава рунда, пише разглезеният внук във Фейсбук.

Нещо не е наред в Дания

И не защото храната е евтина. В публикацията на Марина Дандаки тя може да ви информира, че цената на менюто е приблизително 3000 DKK на месец.

  Много интересно откритие доказва, че хората, които имат сестра, са по-добри във всичко:

Въпреки факта, че жителите често се обръщат, за да обърнат внимание на ниското качество, все още нищо не е направено по проблема.

– Разбира се, това е оплаквано и съдено няколко пъти, но без резултат. Ето защо си помислих, че трябва да споделим тази публикация, така че тези, които седят по-високо и решават, да могат да получат представа как наистина изглежда ситуацията с нашите възрастни хора, пише Марина Дандакис в публикацията си във Facebook, която Newsner получи разрешение да раздели.

– Има нещо нередно в Дания, заключава тя.

Статията продължава след снимката…

Снимка: Частно

От общината отговарят

Сега публикацията на Марина накара община Копенхаген да реагира на критиките. Пред медиите KøbenhavnLIV, областният мениджър в администрацията по здравеопазване и грижи, Jette Bolding, подчертава, че общината се стреми да сервира храна, която жителите харесват.

Много обсъжданото ястие всъщност е чиния жълт грах с придружаващи лекарства и горчица. Ястие, което много възрастни хора харесват въпреки външния вид, според Джет Болдинг.

– Трябва да признаем, че конкретното ястие, което представлява жълт грах с медистър, визуално не е най-апетитното ястие, но в същото време е ястие, с което много наши жители са израснали и го ценят много. 

Ще използваме този пример по-нататък в нашата работа, за да станем по-добри например в представянето, защото тук жълтият грах вероятно щеше да изглежда по-добре, ако беше сервиран например в купа, казва тя пред медиите.

Можете да видите публикацията на Марина Дандаки във Facebook по-долу.

Jeg har en mormor på snart 80 år, hun besøger et par gange om ugen sine venner på plejehjemmet de gamles by på Østerbro,…

Публикувахте от Marina Nichole Dandakis в Събота, 29 април 2023 г.

Смятате ли, че храната, която се сервира на възрастните хора в старческия дом, е нормална? Чувствайте се свободни да споделите вашите мисли и коментари във Facebook, както и да споделите статията с приятелите си.

  Млада майка, изхвърлена с бебето си на улицата: Животът в дома на свекърите ми беше ад:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *