събота , октомври 19 2024

Какво ни вещаят линиите на дланта според Петър Дънов:

В наши ръце ли е съдбата ни или е определена предварително, като е изписана на дланта ни? Колкото и да сме се променили като начин на мислене и да сме надживели редица суеверия от миналото, подобни въпроси продължават да вълнуват човечеството дори днес.

 Хиромантията, или гледането на ръка, има невероятно дълга история, защото на тайнствените линии на ръката се е вярвало безрезервно от древността до миналия век. Дори Петър Дънов – един от най-големите мъдреци на предходното столетие и ярка фигура в българската история и духовна култура, отделя съществена част от своите трудове на значението на пръстите на ръцете и на съдбоносните линии, белязали човешката длан.

На днешния ден през 1944 г. великият духовен водач си отива от този свят. Нека в негова памет си припомним някои от трудовете му, посветени на предричането на бъдещето по дланите на ръцете: 

„Който знае да чете по ръката, даже само по палеца може да разбере миналия и сегашния живот на човека“, казва Дънов в една от своите неделни беседи. „Всички вълнения и преживявания, които човек има, е невъзможно да не се отразят върху физическото му тяло и неговия живот.

Мрачният, нерадостният, критичният поглед към живота, липсата на оптимизъм, радост и надежда очевидно съдействуват за съкращаване на жизнения път. Желанието за живот, пламенното разположение към него, вярата в неговия смисъл създават възможност за продължаването му. Всички тези състояния са способни да се отразят и да дадат промени по линиите на ръката“, казва още Учителя.

Според него линиите се делят на две групи: Главни, към които спадат ЛИНИЯТА НА ЖИВОТА, ЛИНИЯТА НА УМА, ЛИНИЯТА НА СЪРЦЕТО и ЛИНИЯТА НА СЪДБАТА, или както се нарича още САТУРНОВА. Всички други линии по ръката се приемат за второстепенни и оформят втората група. Главните линии изразяват основните качества и способности на човека.

  Мъж занесе бели рози на гроба на съпругата си, но като се прибира, вижда същите цветя в кухненската ваза:

Те по-трудно се поддават на промяна. Докато второстепенните, благодарение на нашите усилия, могат да променят своя облик, могат да се появяват или да изчезват. Ето какво казва още Петър Дънов: Колкото повече линии има даден човек по дланта си, толкова той е по-впечатлителен, по-дълбоко преживява всички събития, толкова и по-лесно се поддава на радостите и тъгите.

Ако тези линийки минават предимно напречно (прекосяват ръката), тогава тази чувствителност се изразява в раздразнителност, сприхавост, избухливост – импулсивна натура. При такива ръце, общо взето, животът е по-кратък. Колкото по-малко линии има по дланите, толкова по-малко следи оставят преживяванията и ударите на съдбата върху човека. Той всичко преживява по-леко и с по-малко задържания.

Ако ръцете имат много линии, но четирите основни линии веднага бият на очи, ясно и добре очертани, дълги, с хубав червеникав цвят, това е добър белег и показва, че човек притежава ценни качества, на които може да разчита, прави добра разлика между главното и второстепенното в своя живот. Ако обаче, основните линии не са ясно и добре изразени, нямат голяма разлика от второстепенните, то такъв човек се блъска и лута из второстепенните проблеми на живота. Линии със слабо червен нюанс показват здраве.

Червените линии показват пожертвователност и смела натура. Многобройни, дребни, разкъсани линийки по цялата ръка показват нервност. Колкото повече вертикални линии има по ръката, толкова животът на индивида е по-успешен и по-лек, с по-голям шанс. Колкото повече хоризонтални линии има по ръката, толкова повече пречки и затруднения ще има и ще трябва да преодолява в живота си този човек.

woman.bg

Прочетете също

Шокиращо видео: Хапваха в луксозен ресторант, след което нещо отвратително скочи на масата им:

Представете си, че сте отишли ​​с приятелите си в луксозен ресторант и вместо вкусна храна, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *