петък , септември 20 2024

Никой не разбира защо опашката за касата просто става все по-дълга и по-дълга – тогава виждат бележката и остават безмълвни:

Стоенето на опашка в магазина за хранителни стоки може да бъде наистина разочароващо. Опашките са дълги с търговци на едро, които са напълнили количката до горе, касиерът се опитва да намери цената на артикул, който не е маркиран и имате усещането, че сте избрали грешна опашка – отново.

Особено неприятно е, ако бързате и току-що сте дотичали да купите литър мляко. Все пак може да не сте толкова стресирани, колкото човекът, който спира всичко. Никой не иска да бъде този, който кара всички останали да чакат.

Клиентите в магазин за хранителни стоки в Шотландия разбраха, че определено са на най-бавната опашка – тогава видяха табелата на касата, която обясняваше всичко…

Верига за хранителни стоки в Шотландия е помислила малко повече за хората, които се нуждаят от повече време, за да платят стоките си – затова са отворили специална каса, където не е нужно да се чувствате стресирани. Това е особено облекчение за тези, които страдат от неща като деменция.

Хората с проблеми с паметта могат лесно да се изнервят, когато трябва да извадят пари или банкови карти, докато нетърпеливите клиенти стоят и тъпчат зад тях.

Бавната опашка на касата може да улесни пазаруването за всички възрастни хора, които не могат да се справят с прекалено бързото темпо, но също така и за хора с аутизъм или социална фобия или може би родители с малки деца.

Бавно плащане Tesco
Източник на изображението: Tesco/Facebook

Магазинът Tesco в шотландската общност Forres нарича изобретението си „спокойната касова линия“. Там клиентите могат на спокойствие и тишина да разговарят с касата, да поискат помощ и да оставят покупката да не бърза.

  Животното е оставено само с детето посред нощ - а камерата записва какво прави с момичето:

Идеята се породи, когато Уенди Мензис, съветник по деменцията за Алцхаймер в Шотландия, посети магазина и проведе семинар за информираност относно деменцията. В селото има много граждани, които се борят с болестта на Алцхаймер и деменцията. За съжаление 25 процента от тях живеят сами.

Един от служителите в магазина излезе с предложението да се създаде повече пространство за тези, които имат нужда да могат да пазаруват на спокойствие и тишина.

„Това може да намали натиска и да се надяваме, че може да насърчи хората да излязат и да продължат да участват, както винаги са правили“, казва Уенди Мензис пред Today .

Уенди Мензис
Източник на изображението: Facebook

Специалната опашка е отворена в определени дни от седмицата. Персоналът на касата е обучен от Alzheimer Scotland, за да може да предостави на клиентите възможно най-доброто изживяване.

Табела на касата казва, че посетителите могат да вземат колкото искат. Освен това предупреждава, че може да се наложи да изчакате известно време.

„Спокойно плащане
Можете да отделите толкова време, колкото ви е необходимо, за да преминете през касата днес.
Моля, имайте предвид, че може да се наложи да изчакате своя ред, за да платите.
Благодаря“

Спокойна табела за касата
Източник на изображението: Facebook

През 2016 г. се смята, че почти 170 000 души в Швеция страдат от деменция. По-голямата част от хората с деменция са на възраст 60-65 години, но младите хора също могат да бъдат засегнати. Алцхаймер е най-честата деменция. Идея като тази във Форес би улеснила много възрастни хора да отидат сами до магазина.

Гледайте видеоклипа по-долу и вижте как работи бавното плащане. Моля, споделете статията, ако смятате, че това е чудесен начин да покажете човечност <3

  Свекърва извъртя долен номер на бъдещата си снаха и взриви мрежата:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *