четвъртък , септември 19 2024

Бездомник продава картина за без пари,докато търговецът на антики не вижда уникалния печат и разкрива истинската стойност:

Бездомникът намерил картина, захвърлена в кофа за боклук, и решил да я предаде за малко над 200 крони.

Но след това търговецът на антики прекара седмици в опити да намери бездомника, когато разбра истината зад картината.

В Едмънтън Адам Джилиан, бездомник, намери стара картина в кофа за боклук. Като бездомник е съвсем очевидно, че нямате пари. Адам реши да види какво може да получи за картината и отиде при търговеца на антики Александър Арчболд.

Оказа се, че е картина на Дисни

Картината, която Адам донесе, беше снимка на Бамби от филма – знаете ли сцената, когато Бамби се опитва да се научи да ходи? Адам беше намерил някъде предмети на Дисни, които можеха да бъдат доста търсени и точно както си мислеше, Александър Арчболд даде малко над 200 крони за картината. Адам щеше да мине с тези пари известно време.

Но щом Адам излезе от магазина, Арчболд, търговецът на антики, започна да отваря картината, за да я разгледа по-отблизо. Той не повярвал на очите си, когато видял какво е предал бездомникът.

Ръчно рисуван оригинал на Бамби от 1937 г. Снимка: Youtube

Ръчно рисуван оригинал (!)

Върху изображението на Бамби имаше заверен печат. Авторските права са подпечатани през 1937 г. Филмът тръгва по кината едва през 1942 г. – така че това е ръчно рисувано изображение върху лист целулоид, уникален оригинал от времето, когато са направили филма Бамби!

Арчболд бързо осъзна, че картината може да донесе дори по-голяма сума, отколкото си мислеше.

„Когато разбрах, че ще се продаде за много повече пари, знаех, че не е правилно да го взема всичко“, каза Арчболд пред CNN .

  Какво да правим, когато детето псува и защо не е добре да го предупреждаваме:

Изненадан Адам

Той искаше да намери бездомния Адам и да му даде повече пари за картината. Но това беше по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Той обикаляше с колата си и търсеше почти две седмици. Всеки бездомник, когото видя, той намали скоростта, надявайки се да намери Адам. Изведнъж той се свързва с някой, който познава Адам Джилиан и най-накрая го хваща.

Александър Арчболд. Снимка: Youtube

Арчболд попита дали Адам може да дойде с него в магазина, защото има изненада. Адам вероятно беше много шокиран.

Картината беше на стойност 37 000 шведски крони

Веднъж в магазина, Арчболд оставя над 16 000 шведски крони на Адам и му казва, че е проверил пазара за този уникален артикул и е успял да продаде картината за около 37 000 шведски крони в eBay.

Арчболд предаде още 10 000 крони на Адам и го покани на обяд.

„Уау, това е абсолютно фантастично. Не знам какво да кажа“, каза малко срамежливият Адам във видео, споделено от Archbold в YouTube.

Адам Гилинг получава 16 000 шведски крони от Александър Арчболд. Снимка: Youtube

Колекция от 100 000 SEK

Но тези суми пари не бяха всички – когато Арчболд търсеше Адам, той стартира  кампания за набиране на средства в GoFundMe   , за да изведе Адам от улицата и да го настани в хотел до края на зимата. Колекцията бързо достигна целта си от 100 000 шведски крони и Адам успя да се премести в хотел през зимата.

Семейството намери Адам

След това тази история бързо се разпространи по новините и семейството на Адам се свърза с него, след като видя, че е жив и е в Едмънтън. Търговецът на антики, разбира се, помогна на Адам да се свърже с тях, да създаде лична карта и му помогна с плановете да се върне у дома при семейството си в Онтарио.

  Йод+мляко – сместа, която изтребва до крак листните въшки от розите. Проверено и работи:

„Вярвам в него“

Преди да тръгне влакът за вкъщи за Онтарио, Адам се възползва от възможността да излезе на студа и да даде на един от другите бездомници своите зимни ботуши. Добротата му никога нямаше да изчезне, въпреки че животът му се обърна благодарение на търговеца на антики.

„Той е много мил, скромен човек, така че съм сигурен, че ще си намери работа. Вярвам в него“, каза Александър Арчболд, преди да отведе Адам до влака с обяд, който жена му приготви за Адам за дългото му пътуване с влак.Арчболд документира всичко във видео, което публикува в Youtube. Вижте цялото приключение тук:

Помислете, че животът може да се преобърне така внезапно само за няколко седмици. Александър Арчболд печели много пари от работата си като търговец на антики и често се вижда по местната телевизия заради уменията си. Но парите също могат да направят човек сляп, може би дори скъперник. Тази история е доказателство, че доброто съществува във всички нас. Адам се събра със семейството си, което смяташе, че отдавна го няма, а Арчболд си намери нов приятел благодарение на любезните му жестове. И двамата заедно спечелиха 37 000 SEK, не е зле.

Моля, споделете тази невероятна история, за да напомните на приятелите си, че има доброта на този свят.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *