петък , септември 20 2024

Чаша билков коктейл убива кисти и миоми на яйчниците

Поликистозните яйчници и хормоналният дисбаланс бележат живота на всяка трета жена в активна възраст, а все по-често – и на момичета още в пубертета. Много дами буквално не познават живот без тежък или нередовен менструален цикъл, без притеснения от опасно уголемени кисти и жесток дислабанс на половите хормони. Проблемите повлияват на жизнения тонус, съня, половия живот и психичното здраве на засегнатите.

Още по-лошото е, че от млада възраст повечето започват да приемат препарати за регулиране на прогестерона, естрогена и другите полови хормони, които ги правят зависими, без реално да решават проблема. Немалко имат и странични ефекти, които водят до трупане на телесно тегло, намалено либидо и затруднена физическа активност. При по-продължителна употреба някои хапчета могат да възпрепятстват забременяване впоследствие и дори да са фактор за развитие на рак.

Зачестяващите женски проблеми, дори при момичета без още настъпила менструация, имат един общ корен – опасен начин на живот. Специалисти намират “заровеното куче” основно в менюто. Консумацията на много продукти със соя (колбаси, сладкиши, полуфабрикати) и меса, натъпкани с хормони за стимулиране на растежа, води да ранен дисбаланс в половата система на дамите.

Свръхупотребата на пластмаса и козметика, тъпкана с парабени, както и активното тютюнопушене, утежняват ситуацията допълнително.

СИМПТОМИ ПРИ КИСТИ И МИОМИ

Макар да се образуват по цялото тяло, най-често кистите засягат гърдите и яйчниците. Ето ги симптомите, от които трябва да се притесняваме:

  • Нередовна или свръх болезнена менструация;
  • Пареща болка в таза (понякога особено изразена след полов акт);
  • Системно подуване на корема;
  • Гадене и повръщане;
  • Проблеми с щитовидната жлеза;
  • Невъзможност за зачеване.
  • Наднормено тегло.
  Урок по пране: Знаете ли, че има скрита част от пералнята, която трябва да почиствате четири пъти в годината:

Голяма част от симптомите се отнасят и до наличието на миоми. Обичайно те се появяват при жени между 30 и 40 години или в период непосредствено преди менопауза. Често са съпроводени и с обилно кръвотечение, силна болка по време на секс и специфични крампи при менструация.

БИЛКИ И НАТУРАЛНО ЛЕЧЕНИЕ НА ЯЙЧНИЦИТЕ

Вместо конвенционалната терапия при дисбаланс на половите хормони, когато кистите са функционални и фоликуларни (податливи на лечение без операция) можете да заложите на природна терапия с мощни билки, признати при женските болести.

Ето няколко ефективни рецепти от народната медицина (някои завещани от баба Ванга), способни самостоятелно или като допълваща терапия да отстранят кистите и миомите:

  • Билкова отвара 3 в 1 – Лесна за забъркване и със съставки, достъпни широко по нашите географски ширини. Тази отвара е признато натурално лекарство за женски болести и се препоръчва от големия народен лечител Петър Димков. Рецептата е: Смесете по една супена лъжица невен, бял равнец и турта и сварете в 1 литър вода (за не повече от 4 минути). Отстранете от котлона и оставете настрана да се запари. Прецедете през марля или гевгир и пийте 3 пъти на ден преди хранене по една водна чаша (250-300 мл) за период от месец. Ако ви се струва трудно да спазвате този режим 3 пъти дневно, златната комбинация с екстракт от невен, градинска турта и бял равнец, подсилени с полски хвощ и корен на петопръстник, може да си набавите чрез био тинктурата УОМАНИКСИН от Биотика. Продуктът е разработка по рецептурите на акад. Хлебаров и действа ефективно при кисти, миоми, проблемен и нередовен менструален цикъл, както и в период на менопауза. Подпомага организма при проблеми със зачеването. За максимален ефект е препоръчително да се приема 3 месеца. Невен, Турта и Бял равнец може да си набавите и като отделни тинктури на ниски цени в онлайн магазина Biotica.bg.
  Намерените на пътя пари не са просто късмет, а знак отгоре:

  • Лучени тампони с мед – Сърцевината на глава лук се накисва в мед, след което се увива в стерилна марля и се оформя като тампон, който се поставя във влагалището през нощта в рамките на 10 поредни дни.
  • Тинктура от акация или златен мустак във водка – Листа и цвят от  растенията се поливат с 500 мл водка. Тинктурата се оставя да престои на тъмно за 14 дни, след това се прецежда през тензух. Разтварят се по 10 капки преди хранене в сок или вода. Приемат се до 1 месец. Подобна тинктура с вода може да се приготви и с бисерни гъби с бели петна, полети отново с половин литър водка.
  • Сок от репей – Изстискват се листата от билката, а полученият сок се съхранява в хладилник. Приемат се по 1-2 лъжици преди хранене 2 пъти на ден за 1 месец.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ – независимо от натуралната терапия, която изберете, при наличие на кисти и миоми задължително трябва да се консултирате със специалист, за да се установи дали образуванието подлежи на лечебна терапия или изисква незабавна оперативна намеса.

източник

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *