четвъртък , септември 19 2024

Защо никога не трябва да ходите на гости с „празни ръце“:

Има обичай, който гласи, че никога не трябва да отивате в нечия къща с празни ръце.

Много хора тълкуват погрешно този обичай, смятайки, че е срамно да отидеш в дома на някого и да не му купиш нещо.

Всъщност целта на този жест е нещо специално, важно за щастието и съдбата, както вашето, така и за щастието на другите.

Защо е важно да не влизате в нечий дом с празни ръце най-добре обясни Дипак Чопра, известен индийски гуру и доктор по алтернативна медицина.

Чопра посочва, че едно от най-важните неща, които е научил в детството, е, че никога не идвам в ничия къща с празни ръце, че никога не идвам при никого без подарък. Чопра предава същото на децата си и погрешното схващане е, че този покон трябва да е нещо голямо и скъпо.

Както твърди Чопра, това може да бъде едно цвете, послание или картичка, на която ще напишете чувствата си към човека, на когото отивате, или ще му пожелаете нещо. Можете да донесете комплимент. Можете да донесете молитва.

– Когато срещнете някого, можете мълчаливо да му изпратите благословия, да му пожелаете щастие, радост и повече смях. Този вид мълчалив подарък е много силен – посочва Дипак Чопра.

Защо е важно винаги да носите подарък в нечий дом?

– Реши да даваш, където и да отидеш, към когото и да се обърнеш. Колкото повече давате, благодарение на чудодейното действие на този закон, вие получавате. И когато получавате повече, способността ви да давате повече се увеличава. Нашата истинска природа е богатство и изобилие, ние сме богати по природа, защото природата подкрепя всяка наша нужда и желание. Ние не губим нищо, защото нашата същност е чист потенциал и безкрайни възможности – завърши Чопра.

  Винаги киснете ягодите в сол, като разберете защо никога няма да пропуснете вече:

Изводът е – Давай от сърце и ще получиш. Чрез цикъла на даването, енергията на изобилието и радостта започва да циркулира!

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *