четвъртък , септември 19 2024

Замразявате ли смляно месо? Не правете най-голямата грешка:

Каймата е неизменна част от много ястия. Можете да го използвате за приготвяне на бургери, кюфтета и питки. Този вид месо ще бъде чудесна идея за различни сосове и яхнии.

Ако искате да се насладите на ястие на основата на телешка кайма, е важно да съхранявате месото по подходящ начин. Суровото смляно говеждо месо може да издържи само ден или два в хладилника. Ако не планирате да използвате цялото месо за този кратък период, важно е да го замразите.

По-малки порции

Една от най-големите грешки, които можете да направите, когато замразявате смляно говеждо месо, е да го поставите във фризер, който не работи добре. За да може месото да замръзне добре и да се предотврати разпространението на вредни микроорганизми в него, фризерът трябва да работи непрекъснато при -18 градуса. Ако не сте сигурни дали вашият фризер работи правилно, проверете с термометър.

Преди да поставите месото във фризера, го разделете на по-малки порции. Сложете необходимото количество за едно хранене. Най-лошото, което можете да направите, е да размразите месото, да вземете малка част и да замразите останалото.

Увийте всяка порция кайма в найлоново и алуминиево фолио, а след това в найлонов плик. Отбележете датата, на която сте замразили месото. Специалистите препоръчват да не държите месото в хладилника повече от три-четири месеца. След това време губи качеството и вкуса си.

В лед може да сложите и термично обработена кайма, напр. сос болонезе. Оставете сосът от сготвеното месо да достигне стайна температура, преди да го опаковате на отделни порции и да замразите.

  Мъката на един сломен мъж: Преди 20 години погребах съпругата си и сърцето си, още не мога да погледна чужда жена:

А знаете ли кой е най-добрият начин за размразяване на кайма? Поставете замразеното парче месо в чиния или в купа и го прехвърлете в хладилника за 24 часа и го оставете да се размрази напълно, преди да го използвате за желаното ястие.

Не забравяйте да поставите месото в чиния или в купа, за да предотвратите капенето на течността от размразеното месо върху други храни в хладилника. В тази течност могат да се открият вредни вещества, които могат да замърсят храната, ако не е правилно термично обработена и да застрашат вашето здраве.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *