петък , септември 20 2024

Повечето от вас го използват, а знаете ли какво означава „i“ в iPhone? – Отговорът може да ви изненада

През 1998 г. Стив Джобс представи iMac, първият продукт на Apple с известния сега префикс

Малката буква „i“ пред повечето продукти на Apple стана толкова популярна, че вече почти никой не й обръща внимание, а още по-малко хора знаят какво всъщност означава.

Чудили ли сте се някога какво всъщност означава префиксът „i“?

Обикновено хората приемат, че това означава, както се превежда от английските имена, „интелигентен или незаменим“, а някои дори смятат, че „i“ означава „моят телефон“, но това не е така, съобщава Mirror.

През 1998 г. Стив Джобс представи iMac, първият продукт на Apple с известния сега префикс. Неговата идея беше проста – „i“ означава това, за което повечето хора ще използват персонален компютър, което е интернет. Обяснението обаче не е завършено, така че по-късно Джобс открива какво още означава „i“ и всъщност не е само една дума, а цели пет от тях, които символизират цялата идентичност на неговата компания.

А именно, той каза, че буквата „i“ означава думите: „индивидуалност, инструкция, информация и вдъхновение“. Той също мистериозно каза, че всъщност „няма официално значение“, намеквайки, че потенциално означава „лично местоимение“ и „инструкция“ за образователни цели.

Компанията скоро започна да използва „i“ в почти всички продукти, от софтуера iTools до хардуера, включително iPod, и в крайна сметка получихме iPhone, въпреки че първоначално имаше правни усложнения, тъй като Cisco използваше същото име за своя продукт.

Днес добре познатият префикс е търговската марка на Apple, въпреки че е премахнат с най-новите продукти, като Apple TV и Apple Watch. Едва ли обаче в близко бъдеще някой ще свърже малкото „i“ пред името на продукта с нещо различно от своите продукти.

  Страдате ли от сенна хрема? Един чорап и малко ориз могат да намалят симптомите ви и да ви помогнат да дишате:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *