петък , септември 20 2024

Хората над 40 години трябва да работят само 3 дни в седмицата, според експерти:

Скорошно проучване установи, че хората над 40 години се представят най-добре, когато работят само три дни в седмицата.

Изследователите заключават, че когнитивните способности на хората на средна възраст се подобряват, когато работят до 25 часа седмично. От друга страна, производителността намалява, когато са изминали повече от 25 часа работа на седмица. Поради влиянието на умората и стреса.

Проучването, което беше публикувано в Мелбърнския институт за работници, включваше серия от когнитивни тестове. Включва 3000 австралийски мъже и 3500 австралийски жени, чиито трудови навици са анализирани. Той тества способността на участниците да четат думи на глас и да рецитират списъци с числа. Бяха измерени тяхната способност за памет, способност за мислене, която включва изпълнително мислене, абстрактно мислене и памет.

Заключението е, че участниците, които работят 25 часа седмично, се представят най-добре.

Докато резултатите на тези, които работят 55 часа, са дори по-лоши от безработните участници.

Както посочва професор Колин Маккензи от университета Кейо, един от тримата автори на изследването:

Много държави ще повишат възрастовата граница, на която хората могат да отговарят на условията. За да започнат да получават пенсионни обезщетения. Това означава, че все повече и повече хора продължават да работят по-късно в живота.

Степента на интелектуална стимулация може да зависи от работното време. 

Работата може да бъде нож с две остриета. Тъй като може да стимулира мозъчната дейност, но в същото време продължителното работно време може да причини умора и стрес. Той може да увреди когнитивните функции.

Посочихме, че разликите в работното време са важни. За поддържане на функционирането на когнитивните функции при хора на средна възраст и по-възрастни. Това означава, че в средна и напреднала възраст работата на непълен работен ден може да бъде ефективна. За поддържане на когнитивните способности.

  Достойната история за две момчета, които дариха кола на семейство с болно дете:

Все още не е ясна причината, поради която работата над 30 часа седмично е вредна за мозъка.

Докато работата по-малко часове е добра. Макензи описва работата като нож с две остриета. „Докато работата може да стимулира мозъчната дейност, дългите работни часове могат да причинят умора и стрес. Работата на пълен работен ден все още е по-добра от работата по отношение на поддържането на когнитивното функциониране. Но не увеличава положителните ефекти от работата“, отбелязва той.

Важно е да се отбележи, че резултатите вероятно ще варират в различните държави в зависимост от годишните празници.

 Много е трудно да се контролират всички фактори, които допринасят за крайните резултати. От подобно проучване, но със сигурност идеята за работа на пълен работен ден до 67-годишна възраст изглежда непривлекателна.

Основният момент е, че работата на пълен работен ден е много вредна за мозъка на над 40-те години. Така че правителствата трябва да вземат това предвид и да преосмислят годините си за пенсиониране. В момента държавната пенсия на САЩ за лице, родено през 1989 г., започва от 68 години. Това е пагубно за служителя и непродуктивно за работодателя.

Какво мислиш за това?

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *