четвъртък , септември 19 2024

74-годишна дама получава телефонно обаждане от болен милионер и разбира, че е негов наследник:

Беше типичен ден за австралийка, докато телефонът й не започна да звъни. Познат глас я поздрави, когато тя отговори на обаждането, без да очаква какво ще последва. Реакцията й беше смесица от шок и вълнение, когато научи нещо, което напълно промени живота й.

Когато Джейн Сейнер за първи път започна да търси място за живеене, тя нямаше представа какво я очаква бъдещето. Всичко, което искаше, беше да наеме дом, който да отговаря на бюджета й и да се превърне в нейно сигурно убежище, докато се справяше с върховете и паденията на живота.

След като разгледа някои опции, Sayner видя апартамент с две спални в Сейнт Олбанс, северозападно от Мелбърн, Австралия. Мястото имаше топло и домашно усещане и беше с прекрасна градина – достатъчна причина да плени сърцето на Сейнер и да я убеди, че това е идеалният избор.

Човек с много интереси

Какво се случи след това не беше трудно да се отгатне; едно нещо водеше до друго и Sayner щастливо се премести в квартала. Неин хазяин беше Джон Перет, известен с искреното си сърце, добронамереност и сърдечност.

Той беше единствен син на родителите си, никога не се жени и нямаше живи роднини.

Освен че беше инвеститор в имоти, фармацевт, футболист и тенисист, той беше истински човек от общността, известен със своя филантропски дух. През годините Перет беше натрупал богатство от няколко милиона долари чрез своята непоколебима решителност и непоколебимо усърдие, но той остана скромен.

  Може ли да ноcим дрехите и вещите на починал човек (и какво ще ни се случи, ако го правим)

Начинът на живот на Perrett и любовта на Sayner към градинарството

Според Sayner, когато отиде в дома на Perrett, за да му плати наема си, тя не можеше да не забележи простия му начин на живот и как той рядко харчи пари за себе си. От многото неща, които се открояваха, беше старият му телевизор, където той обичаше да гледа любимите си мачове по крикет.

Дамата от Мелбърн, която работеше на пазар за плодове и зеленчуци в Епинг и трябваше да се събужда рано всеки ден, все още беше доволна от живота си. Тя обичаше да идва в дома си в Сейнт Олбанс и да се грижи за красивата си градина, където с времето бе посадила нови зелени бебета.

Изненадващо телефонно обаждане

Но въпреки че водеше спокоен живот, Sayner не можеше да таи мисли за пенсиониране, докато не получи неочаквано обаждане един ден. Когато вдигна телефона, тя беше изумена да чуе гласа на Перет. Тя си припомни:

„Получих телефонно обаждане от него един ден и той каза: „Искам да говориш с моя адвокат, той е тук в момента и можеш ли да му дадеш пълното си име, защото ти напускам отдела“.

Сейнер, който е бил наемател в сградата на Сейнт Олбанс в продължение на 23 години, беше поразен и онемял. Тя каза, че трябва да се щипе от време на време, за да разбере как всичко се е променило след телефонното обаждане на Перет.

Споделя богатствата Си със заслужаващите

По това време Перет се е преместил в клиника за лечение на болестта на Паркинсон. Чрез интелигентно инвестиране той натрупа милиони, но предпочете да живее скромно. Той също така остави втори имот на друг наемател в Сейнт Олбанс, докато друг апартамент, който притежаваше, беше продаден и парите бяха дарени на болница.

  Мнозина в къщата пазят окото на Фатима, но никой не знае какво всъщност са донесли в дома с него:

Мултимилионерът почина през септември 2020 г. на 86-годишна възраст. Той беше единствен син на родителите си, никога не се е женил и няма живи роднини. Голяма част от състоянието му, 19,6 милиона долара, отиде в отделението по нефрология на Кралската болница в Мелбърн, където веднъж получи бъбречна трансплантация преди близо 30 години.

Професор Найджъл Тусиант благодари на Перет за животоспасяващото му дарение и каза, че болницата планира да го почете с възпоменателни плочи. „Думите почти никога не могат да опишат колко безкористен и невероятно щедър е той“, каза Тусиант за Перет.
Подарък, променящ живота

За Sayner обаче щедрият подарък на нейния хазяин означаваше всичко и най-накрая й помогна да вземе така необходимото пенсиониране. „Той промени живота ми с факта, че вече притежавам това“, каза щастливата жена. Тя разказа за любезността на Перет и каза, че той винаги е гарантирал, че процедурите за ремонт и поддръжка в къщата са извършени навреме.

74-годишната Сейнер отбеляза, че е плащала 250 долара наем на седмица, който почти не се е увеличил през годините; в противен случай тя никога не би могла да си позволи това място. Седейки в градината си и си спомняйки щедростта на доставчика си под наем, Сейнер нямаше нищо друго освен благодарност и най-добри пожелания за Перет. Тя добави:

„Благодаря му все още, всеки ден от живота си… само насаме, казвам „благодаря, Джон“.

Натрупване на любов и подкрепа онлайн

С толкова много негативизъм и сърцераздирателни новини, циркулиращи онлайн, историята на Sayner и Perrett дойде като глътка свеж въздух, плени сърцата на хората и спечели чиста любов и признателност.

  Неочаквано откритие: Терапията за рак на гърлото работи по-ефективно, ако пациентите....

Какво мислите за тази разтапяща сърцето история? Ако тази история ви е предложила така необходимата почивка от ежедневната гибел и мрак, моля, споделете вашите отзиви във Facebook.

източник

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *