четвъртък , септември 19 2024

Баба и дядо гонят бременна тийнейджърка на студа, години по-късно я молят за помощ:

Когато Беатрис забременява на 16, баба и дядо й я изгонват от къщата. Тя се обърна към приятеля си Джон и не знаеше нищо за семейството си години наред. Въпреки това, когато Джон участва в известна реклама, нейните баба и дядо се появяват отново и Беатрис прави шокиращ избор.

„Не мога да повярвам, че си толкова глупава, Беатрис!“ Джим се развика на внучката си Беатрис, която току-що беше разкрила новината за бременността си. Баба й, Габриела, започна да плаче от дивана, докато Джим и младото момиче се изправиха пред телевизора.

„Не съм планирал това, дядо!“

„Разбира се, че не си! Твърде млада си, за да правиш секс, но все пак го направи! Сега това е следствието!“ Дядо Джим продължи да крещи.

„Добре, признавам, че вината беше моя, както и на Джон. Но това е направено. Трябва да се изправя пред това сега“, каза Беатрис.

„Веднага ще направиш аборт!“ — попита Джим и Габриела ахна.

„Джим! Това е ужасно! Тя не може да направи това!“ – извика тя на съпруга си.

„Какво друго трябва да направи тя? Тя няма образование. Тя е на 16, за бога! Не можем да отглеждаме бебе на нашата възраст. Искаш ли това на раменете ни?“ Джим разсъждаваше със съпругата си, която винаги е била ужасена от идеята за аборт.

„Ами…“, отвърна по-възрастната жена.

„Бабо, няма да се отърва от това бебе, каквото и да става. Имам го. Джон е на борда и ние ще се справим с това. Но аз наистина искам вашата подкрепа“, умоляваше Беатрис своите баба и дядо.

„О, значи вече сте решили какво ще се случи. Това вярно ли е? Е, млада госпожице, време е да се изправим пред музиката. Не можете да живеете повече в тази къща. Няма да изпитвам срама да имам майка тийнейджърка под моя покрив!“ — изрева Джим.

„Джим!“ — възкликна шокирана жена му.

Но Беатрис погледна право в лицето на дядо си и не можеше да повярва, че сладкият мъж, когото винаги е познавала и обичала, би направил нещо подобно. Когато тя загуби родителите си на пет години, те се бяха засилили и я отгледаха с цялата подкрепа на света. След като откри бременността си, Беатрис беше сигурна, че те ще продължат да бъдат до нея.

Но тя грешеше, а дядо й беше прав. Тя трябваше да си тръгне. „Добре“, отговори тя и отиде в стаята си, опакова няколко от нещата си и се върна в хола. „Ще се върна за останалите си неща по-късно.“

„Къде ще отидеш?“ – попита загрижено баба Габриела. Беатрис знаеше, че баба й се тревожи за всичко, но никога не би се противопоставила на съпруга си.

„Защо сега? Опитвам се от години, бабо.

„Не знам. Но ще преживея това и ще съжаляваш за този ден“, отговори младото момиче, тръгвайки към входната врата.

„НИКОГА!“ — извика отново дядо й и тя поклати глава към него. Гордостта му беше твърде голяма и той никога нямаше да признае, че това, което прави, е грешно.

Беатрис отвори вратата и се отдалечи от баба си и дядо си завинаги. За щастие Джон и родителите му я приеха с отворени обятия, тъй като всички те щяха да работят усилено за това бебе. Но младото момиче се надяваше всеки ден баба й и дядо й да се успокоят, да се изпарят и да осъзнаят, че да имат дете е благословия.

  Не всички хора го имат: Питали ли сте се някога какво означава малкият белег в горната част на лявата ръка:

Може да е млада, но в момента, в който видя положителния си тест, порасна за миг. Тя беше готова да бъде най-добрата майка на света, дори ако се бореше и беше сигурна, че нейните баба и дядо в крайна сметка ще искат да се срещнат с правнука си.

Тя греши.

***

Отглеждането на бебе на 16 беше трудно, но Беатрис и Джон го направиха. Те имаха син на име Уолтър, а родителите на Джон, Силвия и Марлон, бяха най-добрите баби и дядовци на света. Силвия гледаше бебето, докато децата ходеха на училище.

Скоро Беатрис и Джон постъпват в страхотни университети във Вашингтон, окръг Колумбия, сключват брак и живеят в дома на родителите на Джон, докато завършат колеж. Веднага след като намериха прилична работа, те наеха първия си апартамент наблизо и започнаха живота си.

Няколко години по-късно Джон става утвърден предприемач с няколко ресторанта на франчайз. Междувременно Беатрис става учителка, решена да вдъхновява своите ученици. Тогава Уолтър беше на десет години и никога не беше познавал нищо друго освен любов и нежност от семейството си.

За съжаление, Беатрис не се беше чувала с баба си и дядо си през цялото това време. Тя се опита да им се обади няколко пъти, но и двамата затвориха, когато разбраха, че е тя.

Веднъж Джим дори извика: „Няма да ви даваме пари!“ Нейните баба и дядо не знаеха, че Джон е толкова успешен, така че обажданията й винаги приключваха, преди да успее да им каже, че не се нуждае от парите им.

Но Беатрис знаеше, че е обратното. Беше чула от няколко съседи, които винаги следяха старите хора, че Джим се е забъркал в проблеми, свързани със склонността му към покер игрите. Те бяха загубили значителна част от спестяванията си поради неговите дългове от хазарта и всичко, което имаха, беше къщата им.

Беатрис искаше да им помогне, въпреки че я отблъснаха през всичките тези години. Тя не беше като тях. Искаше ги обратно в живота си. Искаше да срещнат Уолтър и да го обикнат. Той беше толкова фантастично дете, което обожаваше семейството си.

Всички те биха могли да се възползват от тази любов. Но гордостта на Джим отново се изпречи на пътя му и баба Габриела също не помръдна, въпреки че Беатрис знаеше, че вероятно е любопитна за живота си. Беше толкова тъжна ситуация.

„Не мога да повярвам, че са толкова упорити“, каза Беатрис на съпруга си една вечер, докато се приготвяха за сън.

„Знам, скъпи. Но какво очаквахте? Десет години без комуникация. Дори аз не вярвах, че ще бъдат толкова упорити“, отговори Джон. Той легна в леглото, целуна я и заспа.

Беатрис остана будна още малко, като прочете частично книгата си и обмисляше начини, по които би могла да се свърже с баба си и дядо си. Но тя не измисли нищо и заспа тази нощ.

Няколко дни по-късно Джон каза на семейството си, че ще участва в реклама на компанията и Уолтър реши, че това е много готино. „Татко, ти ще станеш знаменитост!“ – каза младото момче и се усмихна.

Беатрис се гордееше с това колко далеч е стигнал Джон и с невероятния баща, в който се бе превърнал. Повечето тийнейджъри биха се изкушили да се откажат от отговорността да бъдат баща, но Джон беше до нея през всичко. Тя нямаше представа какво ще прави без него и накрая реши, че той, Уолтър, Силвия и Марлон са повече от достатъчно семейство за нея.

  Защото някои хора спят с лимони на нощното си шкафче:

Би било фантастично да има нейните баба и дядо, но те ясно показаха, че тя вече не е част от живота им. Тя свърши с тях. Най-накрая.

***

Няколко месеца по-късно рекламата на Джон обикаляше цялата страна и всички познаваха лицето му. Беатрис и Уолтър бяха толкова горди от неговия успех и той беше на път да отвори още няколко ресторанта в Мериленд и Вирджиния.

Хората също знаеха, че Беатрис е негова съпруга и я поздравяваха всеки ден. Това обикновено се случва, когато хората разберат, че имате пари и връзки. Всички искат парче от този пай.

Междувременно Джим и Габриела решиха, че е време да се свържат и се обадиха да се срещнат с Беатрис.

„Скъпа, мина толкова много време. Трябва да оставим всичко в миналото и да се срещнем“, каза по телефона баба Габриела.

Беатрис беше подозрителна. „Защо сега? Опитвам се от години, бабо.

„Ами, не знам. Предполагам, че остаряваме и искаме да се срещнем с нашия правнук. Моля, бихте ли се срещнали с нас на кафе?

„Дядо Джим също иска ли да дойде?“

„Разбира се! Той също се вълнува от вашето дете.

„Глоба. Нека се срещнем утре.

Тази нощ Джон я посъветва да внимава. „Сигурен съм, че искат нещо от нас точно сега. Пари вероятно, с техните проблеми с парите. Не бих им се доверил толкова лесно, така че не мисля, че трябва да вземете Уолтър със себе си – каза той.

Беатрис се съгласи и продължи сама. Те вече я чакаха в кафенето, когато тя пристигна там и я поздравиха с широки усмивки, които я накараха да се усъмни още повече в намеренията им. За бога, последният път, когато ме видяха, ме изгониха, когато имах най-голяма нужда от тях. Как могат да се държат толкова щастливи сега? — помисли си тя и се насили да се усмихне.

„Скъпи! Как си? Изглеждаш прекрасно! Какво искаш да пиеш?“ – попита Габриела с весел глас.

Дядо Джим беше по-сдържан, но все още толкова топъл. „Здравей, Беатрис. Липсваше ми.“

Те се държаха като баба и дядо, които познаваше преди да забременее, и това беше толкова горчив момент. Беатрис седна на тяхната маса и те започнаха да я замерят с въпроси за Уолтър, живота й и накрая Джон.

„О, наскоро го видяхме в реклама. Не е ли вълнуващо? Той е лицето на този франчайз и го притежава, нали?“ — попита Габриела с огромна усмивка, за която Беатрис нямаше как да не прояви цинизъм.

„Да, притежаваме го. Бяха женени. Построихме го, въпреки че работя като учител“, отговори тя.

„Това е страхотно, Беатрис. Да си учител е най-благородната професия на света — добави дядо Джим, гледайки я с топлите си очи.

„Добре, момчета. Приключих. Да преминем към темата. Опитвам се да общувам с вас от години. Исках да се запознаеш с Уолтър, а ти винаги ми затваряше телефона. Тогава защо ми се обади сега?“ Беатрис изрази, скръсти ръце и им показа безсмислено отношение.

Джим стисна челюст и изглеждаше така, сякаш искаше да извика. Най-накрая Беатрис разпозна това лице, но Габриела затвори уста и въздъхна дълбоко, преди да заговори. „Скъпи, искахме само да те видим.“

  Учителят с детско лице: този млад мъж често е бъркан с дете:

„Не, не си. Сега имам нужда от истината или си тръгвам“, настоя Беатрис.

— Добре — започна Джим. „Имаме нужда от твоята помощ.“

„Защо да ти помагам?“

„Беатрис! Не ми отговаряй така“, намеси се Габриела.

„Бабо, моля те. аз не съм дете Ще говоря както искам. Какво имаш нужда от мен и защо да ти помогна?“

„Не знам дали знаете, че задлъжняхме през годините и се чудехме дали можете да ни помогнете“, завърши Джим със стиснати челюсти. Беатрис знаеше, че е трудно за него и гордостта му да поиска такава услуга.

„Добре, знам, че имаш проблеми с парите. Защо трябва да ми пука? Искам да кажа… ти ме изхвърли, когато имах най-голяма нужда от теб. Защо да не те изоставя, както ти мен?“ — каза Беатрис с все още скръстени ръце и непроницаемо лице.

„Моля те, скъпа. Можем да загубим всичко“, молеше Габриела.

Беатрис ги погледна замислено и взе решение. „Колко?“

Те й дадоха значителна цифра и тя им каза, че ще трябва да помисли върху това. И двамата кимнаха и Беатрис напусна кафенето със свито сърце.

Знаеше, че Джон ще й каже да следва сърцето си. Несъмнено можеха да си позволят това, което искаха, но тя не знаеше дали е правилно. Затова направила единственото, за което се сетила и се обадила на Силвия.

След като обясни всичко, възрастната жена й даде разумния съвет, от който се нуждаеше. „Скъпа, какво би искала от тях преди десет години? Имахте нужда от помощ, молихте ги и те казаха не. Сега вие сте изправени пред същата дилема. Искаш ли да си като тях? Да ги отблъсне в момент на нужда? Не мисля, че това си ти. Но ти трябва да вземеш това решение.”

Благодарение на това обаждане Беатрис знаеше, че правилното нещо е да им даде парите. Тя им се обади, поиска банковата им информация и го препрати бързо.

„Много ти благодаря, скъпа! Това е невероятно!“ — избухна Габриела по телефона.

„Но бабо, това е последният път, когато ме чуваш. Няма да се върна в живота ви. Правя това, защото бих искал същото от вас, момчета, когато имах нужда. И ти ме прие, когато родителите ми починаха. Но не мога да простя последните десет години, а ти не заслужаваш да се срещаш с Уолтър. Довиждане и успех – каза Беатрис и затвори телефона.

Тя никога повече не проговори с тях и продължи щастливо с истинското си, любящо семейство, което би скочило през огъня за нея.

Какво можем да научим от тази история?

Не е нужно да прощавате и да забравяте да постъпите правилно. Беатрис трябваше да освободи гнева си, за да даде пари на баба си и дядо си. Но тя не им прости и не забрави какво са направили. Тя просто постъпи правилно.

Не правете нещо, за което може да съжалявате. Въпреки че никога не са го казвали, бабата и дядото на Беатрис съжаляват за действията си. Но кармата ги застигна и те трябваше да живеят с това до края на живота си.

Споделете тази история с приятелите си. Може да озари деня им и да ги вдъхнови.

източник

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *