петък , септември 20 2024

Мийте правилно косата си, за да е лъскава и красива:

Красивият външен вид зависи не само от прическата, но и от състояние на косата. А то често се определя от това дали я миете правилно. Има няколко правила за миене на косата, които гарантират, че тя ще е винаги лъскава и здрава.

Косата трябва да се мие толкова често, колкото се налага – ако всеки ден я излагате на въздействието на цигарен дим и други вредни изпарения, можете да я миете всяка вечер. Важно е да използвате подходящ шампоан за тази цел.

Мийте косата си тогава, когато тя вече започва да се замърсява – при всеки това е индивидуално и може да я миете веднъж на два или на три дни или дори веднъж седмично. Ако спортувате активно, мийте косата си след всяка тренировка. От значение е и типът на косата – мазната коса трябва да се мие 2-3 пъти седмично, сухата може да се мие и веднъж седмично.

Не е добре да не миете косата си, ако я усещате по-тежка и мазна. Ако не я измиете при това положение, можете да предизвикате поява на пърхот или на възпаления по кожата на главата. Важен компонент от правилното миене на косата е водата. Най-добре е, ако миете косата си с преварена вода.

  Всички присъстващи в този ден на този плаж стават свидетели на сцена, която никога няма да забравят ВИДЕО:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *