четвъртък , септември 19 2024

Силата, която възкреси Господ Исус от мъртвите, може да съживи и България с нов Златен век:

„Даже, когато бяхме мъртви чрез престъпленията си /духовно мъртви, с тъмни дела/, (Бог) съживи ни заедно с Христа (по благодат сме спасени – даром, залади любовта му към нас, но не безусловна), и като ни съвъзкреси – освежи сърцата ни, тури ни да седим с Него в небесни места – даде ни авторитет и власт, в Христа Исуса.“ – пише за духовния свят Павел в Ефесяни 2:5,6

Същата сила, която възкреси Господ от мъртвите, възкреси и Неговото Тяло – църквата, обществото от вярващи, теб и мен, а имаш вяра за това и осъзнаваш, че без Него не можеш да направиш нищо. (Нормално е главата и тялото да бъдат възкресени заедно.) Същата сила донесе Златния век на България!

Златният век на цар Симеон – апогеят на българската средновековна държава! Вкрая на IX и първите десетилетия на X век България изживява изключителен културен подем, който дава основание на историците да нарекат този период Златен век на българската култура.

Предпоставките за него се появяват още в предходните години при управлението на княз Борис I. Именно той, с покръстването и със спасяването на делото на Св. св. Кирил и Методий, поставя основите на бъдещото културно развитие. Дошло е време за ново покръстване, ако искаме да чуем гласа на Бог в сърцата си, ще го чуем!

Освен това, същата сила, която постави Исус отдясно на Отца, постави и нас да седим заедно с Него. Къде? В небесни места – винаги нашите проблеми са пред него, нашите сърца, вълнения, мечти! Не в бъдеще, а точно сега! Бог ни е поставил точно сега да седим с Исус Христос в небесни места! С една дума- ние сме специални, молитвите ни се чуват, не сме забравени, нещо повече, имаме сила и авторитет като негови деца.

  Опасни ли са червените петна в суровото яйце: Кои яйца са годни и кои са негодни за консумация:

Христос седи от дясната страна на Отец. Следователно и ние седим отдясно на Отец! (Дясната ръка означава авторитет. Бог осъществи целия Си план чрез дясната Си ръка – Христос и Неговото духовно Тяло, което е Църквата.)

Отдясно на престола на Величието в небесата е центърът на силата в цялата Вселена (Евреи 8:1)! Възкресеният Христос пое задължението да упражнява властта на трона. Ние също притежаваме този авторитет можем да променим България, света, личния си живот.

ИЗПОВЕД: Просто е, покайте се и ще се заличат греховете ви! Спасението е в нашите уста, нашите сърца! Бог ни съживи заедно с Христос, съживява България, утре хората ще гласуват за по- добрите, Господ да отърве България от използачи и крадци, а който е крал да не краде вече и да се покае! Бог ни възкреси заедно с Него и ни постави да седнем с Христос в небесни места, в небесния парламент, гласа ни се чува.

Докато съм на земята и сътруднича на Бог в изпълнението на Неговия план, аз седя от дясната страна на Отец – имам авторитет и власт, закрила и мъдрост да проумявам духовните неща!
Из „Храната на вярата“ – Кенет Хегин

източник

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *