сряда , октомври 16 2024

Чашка от това странно и непознато нещо помага на стомаха и за обмяната на веществата:

Вижте нещото на снимката. На какво ви прилича? Много от вас ще кажат, че е карфиол. Да, ама не! Нищо, ама нищо общо с него. Това е тибетската гъба, която се е прочула в страната ни като гъба кефир.

Тя е много полезна за обмяната на веществата, въздейства благоприятно на стомаха и може да помогне на хората с диабет да живеят малко по-добре.

Структурата и е от малки кефирени зърна, които от векове са познати в азиатската култура. И да, казва се гъба, но не прилича на гъбите, които познаваме и сме виждали.

Тази гъба, за да бъде полезна, трябва да се „активира“

Това става чрез поставянето и в прясно мляко или пък вода. Трябва да престои в течността и в резултат на това обемът и ще се увеличи неколкократно.

След като се сдобиете с гъбата, просто вземете един голям съд, който може да се затваря. Повечето хора предпочитат да използват големи буркани. Слагате 250 милилитра прясно мляко или вода, задължително трябва течността да е студена.

Топлината може да убие полезните свойства. Затваряте плътно буркана и го оставяте да престои 24 часа. Трябва да е извън хладилника, на стайна температура.

Получилата се напитка е кефир. Тя е газирана и много леко алкохолна. Сутрин се пие по една чашка от него, в продължение на месец. След това почивате поне десет дни преди да повторите.

Ако консумирате някакви лекарства, трябва да пиете от кефира два часа след техния пример. Както с всичко останало от традиционната и народна медицина, силно препоръчително е да се консултирате със своя лекар преди да предприемете прием.

  Акo нe мoжeш дa мe oбичaш, щe тe нaкapaм дa ти липcвaм до болка:

източник

Прочетете също

Домашни трикове- как да свалим високото кръвно само за 5 минути:

Високото кръвно налягане е редовен спътник на хората, които живеят в постоянен стрес, имат лоши …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *