четвъртък , септември 19 2024

Чаена лъжичка сода бикарбонат и 1 съставка действат като магия, мазните петна по дрехите изчезват за миг:

Премахването на петна от мазнина винаги трябва да започва с обиране на излишната мазнина с чиста кърпа или салфетка. Няколко домашни средства и лесни процедури могат да решат този парещ проблем за вас:

Премахване на петна със сода за хляб – включва поръсване на голямо количество сода за хляб върху петното и оставяне за един час. Постепенно содата бикарбонат ще поеме мазнината, това ясно се вижда по потъмняването на праха. Използвайте остър пластмасов предмет като шпатула за бисквитки или пластмасова карта, за да премахнете засъхналия прах, натрийте петното с препарат за съдове и изперете в пералня на най-високата температура за конкретната тъкан. 

Така премахването на мазни петна от дрехите е завършено. Премахването на петна от мазнина от по-големи повърхности изисква повторение на процеса на поръсване със сода за хляб или когато видите, че не цялата мазнина е попила.

Талкът е отлична първа помощ, един от най-добрите отговори на въпроса как да премахнете мазно петно. Щедро поръсете оцветеното място с талк и го оставете да престои, докато талкът поеме цялата мазнина. Изчеткайте талка с мека четка за дрехи и петното ще изчезне.

Брашно, царевично нишесте или нишесте – също са супер абсорбиращи средства за премахване на мазни петна, които нежно ще изчеткате от дрехите, след като поръсите мазното петно.

Разредете препарата за миене на съдове с вода в съотношение 3:1 и го нанесете върху петното с мека гъба, докато се разпени. Ако не е чувствителна тъкан, изтъркайте с четка за зъби. Изплакнете с топла вода с оцет и сте отстранили успешно мазнината. Перете след тази процедура в пералня, на по-високи температури.

  Вин Дизел направи нещо значимо с дъщерята на Пол Уокър, което баща й би направил, ако беше жив:

Премахването на мазни петна не трябва да е трудно, въпреки че мазните петна са кошмар на пръв поглед. Независимо дали се изцапате, докато бързо пържите нещо в кухнята, пръскате салата върху копринената си рокля или пускате парче гореща пица.

Снимка: Pexels/Liza Summer


Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *