четвъртък , септември 19 2024

Купихте дрехи втора употреба? Не е достатъчно само да го измиете, направете още нещо:

Специалистите посочват, че без изключение новите дрехи трябва първо да се изперат, а след това да се носят. Но при дрехите втора употреба само прането не е достатъчно.

„Чисто новите дрехи може да съдържат определени потенциални дразнители, като синтетични оцветители или дори консерванти, за да предпазят дрехите без гънки по време на транспортиране. Ако съдържат алергени, които причиняват чувствителност на кожата ви, тези химикали ще бъдат открити върху кожата ви и след това могат да доведат до така наречения контактен дерматит“, казва дерматологът Азаде Ширази, съобщава Mind Body Green.

Въпреки че дрехите в магазините втора употреба минават през цял цикъл на пране, преди да бъдат пуснати в продажба, поради пробването им и дългото стоене в магазина те също трябва да бъдат изпрани.

Но майсторите на фън шуй посочват, че запазва и енергията на предишния собственик. За да се освободите от тази енергия, трябва да добавите няколко лъжици морска сол към водата за пране или предварително пране. Солта съдържа кристали, които абсорбират енергия. Друг начин да се освободите от натрупаната енергия е да оставите дрехите си на слънце. Слънчевата светлина се равнява на ян енергията, която потиска лошите и застояли вибрации.

Интересно е, че ако се съди по някои принципи на фън шуй, невинаги употребяваните вещи и тези, които са били нечии, не винаги трябва да носят отрицателна енергия.

Например старите мебели се считат за по-добри в това отношение от новите. Смята се, че са нужни няколко години, за да изветрят всички химикали, използвани в производството на различни видове мебели.

  Вижте какво ще се случи в "Опасно изкушение",днес 02.02.2023,Йълдъз несправедливо обвинява Фейза, че иска да ѝ отнеме съпруга

Освен това има значение каква енергия предизвикват тези неща у вас. Ако имате тъга, безпокойство или друга лоша емоция, не ги дръжте в дома си.

Снимка: unsplash.com/beccamchaffie


Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *