четвъртък , септември 19 2024

Спалното ви бельо мирише на влага, въпреки че е чисто? Ето къде грешите:

Експертът по почистването Сара Джъб казва, че неправилният начин на сгъване и съхранение на спалното бельо може да доведе до неприятна миризма, т.е. ако го сгънете погрешно или го поставите на грешното място – спалното бельо може да започне да „мирише“ на влага и мухъл.

Джаб, който работи като управител във фирма, специализирана в матраци и легла; посочва, че за свежата миризма на спалното бельо трябва да знаем как да боравим правилно с него, което понякога означава въвеждане на малки промени в прането и съхранението.

Мястото на изхвърляне е много важно

– Причината е, че съхраняването на спално бельо на място без въздух може да доведе до образуване на влага, мухъл и неприятни миризми – каза тя и посъветва преди да съхранявате спалното бельо винаги да проверявате дали е напълно сухо, защото и най-малкото количество влага може да предизвика проблем.

Тя посочва още, че шкафът в банята е най-лошото място за съхранение на спално бельо, а причината е, познахте, отново влагата.

– Тези шкафове могат да станат изключително влажни, причинявайки растеж на мухъл, ако тъканта се остави в тях за дълги периоди от време. Вместо това най-добре е добре проветрено помещение или гардероб за спално бельо в сухо, тъмно помещение, предлага той.

Освен това, добавя той, можете да съхранявате спалното бельо под леглото или в чекмедже в спалнята.

– Не трябва да се съхранява и в популярни пластмасови торбички за съхранение, тъй като пластмасата може да отделя газове, които проникват в тъканта и я карат да пожълтява. По-добра алтернатива, твърди Джъб, са платнените чанти.

  Разкриха тайната на чудотворната вода край пловдивско село, която лекува всички болести:

– Но не и в тези, които се затварят херметически – посочва Хъб, който съветва още чаршафите на леглото да се сменят поне веднъж седмично.

„Не забравяйте, че така ги поддържате свежи“, каза тя пред The ​​Sun.

Снимка: pexels.com/gabby-k


Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *