четвъртък , септември 19 2024

Почистването никога не е било по-лесно: Два трика, за да накарате вашите загорели тенджери и тигани да заблестят:

Всички страдаме, когато мазнината по дъното на тенджерата и тигана загори или ястието, което сме приготвили, загори – знаем, че ни чака ад, за да го изчистим добре.

Но почистването на загорели съдове не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед, поне ако знаете прости трикове, които улесняват работата.

Етап 1:

Напълнете тенджерата или тигана, който искате да измиете, с гореща вода и добавете малко препарат за миене на съдове. След това се слага на загрят котлон и се изчаква водата да заври.

Оставя се да поври до 15 минути (може и повече, ако е много загоряло), след което се сваля от котлона и внимателно с пластмасова шпатула се изстъргват отделящите се части от дъното.

Когато изстържете всичко (това няма да е трудно, остатъците сами ще започнат да „отлепват“), изпразнете съда, след което го изтъркайте добре с тел за съдове. Накрая измийте тенджерата или тигана както обикновено.

Ако искате да го направите по-бързо, а не по този класически начин, можете да използвате друг трик, който включва използването на известната сода за хляб и бял оцет.

Стъпка 2:

Пригответе една чаша алкохолен оцет, 2 супени лъжици сода бикарбонат и обикновена вода. Изсипете чаша (или повече, ако е необходимо) вода и една чаша оцет в загорелия тиган, след което го оставете да заври.

Когато заври, свалете от котлона и добавете две супени лъжици сода бикарбонат. Ще се получи химическа реакция, която лесно ще почисти изгорялото дъно.

Изпразнете съда, след това изтъркайте тенджерата с тел и ако е необходимо добавете още малко суха сода бикарбонат. Изплакнете по обичайния начин.

  Яйца по швейцарски. Бърза, евтина и вкусна за всякакъв повод:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *