петък , септември 20 2024
Снимка: Pixabay/Marijana1

Най-желаното растение за вашия дом: Смята се, че носи късмет и просперитет, вземете го възможно най-скоро:

Растение, за което се вярва, че носи щастие и благоденствие в дома, където се отглежда.

Въпреки че напомнят на мъх, тези цветя са украсени с малки, плътни, кръгли зелени листа.

Говорим за домашно щастие .

Грижата за домашното щастие включва няколко основни правила. Търси слънчева светлина, но без директно излагане на силна слънчева светлина. Ще вирее на леко сенчести места, така че ако го държите на закрито, изберете място в прозорец със северно изложение за вашето домашно щастие.

Температурата, която я устройва, е в диапазона от 10 до 24 градуса.

Поливане: Домашното щастие изисква редовно поливане, но не обилно, за да не започнат да гният корените. Внимавайте да не намокрите листата, а само почвата. Можете да измивате листата от време на време с хладка вода.

Домашното щастие не изисква трансплантация. Това е растение, което придобива вид на малък храст или храст, който не се нуждае от много място. Обикновено достига височина около 18 см. Коренът е слаб, така че не е необходимо да се засажда в по-големи саксии.

За да постигнете желаната и красива форма на растението, можете да подрежете върховете му през пролетта. Използвайте тези отрязани издънки, за да размножите домашното щастие. При по-големи растения не забравяйте редовно да подрязвате непокорните издънки. Резниците, тоест върховете, трябва да се забият само в смес от пясък и торф и при редовно поливане те бързо ще израснат вени.

Размножаването може да стане и по друг начин: издълбайте с лъжица една част от възрастното растение и го засадете в саксия с пръст. Ако след това държите саксията на хладно и влажно място – новото домашно щастие скоро ще започне да набъбва и да изпълва саксията.

  Учените са категорични: Лошите очи и урочасването не са бабини деветини:

Предимството на отглеждането на House Happiness е, че буйните му листа сами по себе си са достатъчна украса, въпреки че това растение често се комбинира с други цветя.

Можете да го комбинирате с цъфтящо растение, така че Home Happiness да бъде зелена основа – основа за декорация.

Ако искате да отгледате домашно щастие в градината – кашпите са най-подходящи за това. Поставете ги до бордюри, пътеки в градината или до порти и огради. Особено декоративно ще изглежда в градината, когато комбинирате стайни растения с цветя.

Освен в саксии и саксии, домашното щастие често се отглежда от мнозина в градината като трева – именно заради красивите си малки листа. Лесно и бързо ще се разпространи върху субстрата, за да образува хубава зелена покривка и за това не се нуждае от много богата почва. Знайте обаче, че температурите от 7 градуса, домашното щастие в градината няма да се понесе лесно. Ако са в саксии, когато е студено, ги внесете вътре.

Домашното щастие е растение, което обича повече топлината на дома, отколкото откритото пространство. През зимата е необходимо да се държи на по-топло място с достатъчно светлина.

Ако го оставите в градината през зимата, ще измръзне, но има голям шанс още с първите пролетни лъчи да пусне нови издънки и да започне да се развива и да пусне зелени листа.

Снимка: Pixabay/Marijana1


Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *