четвъртък , септември 19 2024

Грешки, които унищожават не само дрехите, но и пералнята:

Пералнята е най-добрият съюзник на всяка домакиня. В наши дни животът без тях е абсолютно немислим. Дали обаче правим всичко правилно? А именно, има някои навици, за които дори не се замисляме, които могат да унищожат пералнята.

Използване на капсули за малки количества дрехи

Капсулите за пране са изключително практични при съхранение и пране и се състоят от идеално премерена доза препарат. Една капсула е предназначена за средно натоварване на пералнята. Това означава, че когато сложим капсула и изперем малко количество дрехи, създаваме допълнителен ефект на химически препарати както върху дрехите, така и върху пералнята. Това може да създаде излишна утайка вътре в машината и да повреди помпата и двигателя.

Веднага затваряте пералнята

Когато затворим вратата на пералнята веднага след свалянето на дрехите, ние я оставяме в състояние на повишена влажност. Това е идеалната среда за развитие на бактерии. Затова е по-добре да оставите вратата на пералната машина отворена за 15-20 минути.

Използвайте прах за пране вместо течен перилен препарат

Прахът за пране е идеален за премахване на твърди петна, така че използването му в някои случаи е съвсем разумно. В други случаи обаче е по-добре да използвате течен перилен препарат. Той е по-добър за предварително третиране на петна, а също така оставя по-малко следи върху дрехите, особено тъмните дрехи. Освен това течният перилен препарат е по-безопасен за пералнята поради течната си форма, докато прахът може лесно да запуши цялата система, съобщава cdm.me.

Слагате препарата директно върху дрехите

Добавянето на перилен препарат директно към дрехите е лоша идея. Пералнята е проектирана да изпуска препарат върху дрехите в точния момент. Освен това, ако добавите перилен препарат директно към дрехите, има вероятност той да остане върху дрехите и да причини петна.

  Детето трябва да спи с майка си до четиригодишна възраст:

Прекомерна употреба на омекотител

Омекотителя не допринася за по-чисти дрехи, а само омекотява прането. Ако прекалите с омекотителя, дрехите ви ще бъдат пълни с нефтохимикали. Омекотителите също могат да запушат тръбите на машината. От друга страна не слагайте малко препарат, защото в този случай мръсните дрехи няма да бъдат изпрани добре.

Снимка: pexels.com/rodnae-prod/


Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *