петък , септември 20 2024

Как може пържената риба да не поеме дори капка масло? С тази съставка ще бъде още по-хрупкава и вкусна

Като се има предвид, че рибата е много здравословна, тя трябва да присъства по-често в менюто ни.

Въпреки това, ако говорим за пържена риба, често стигаме до факта, че тя абсорбира голямо количество масло по време на пържене и как мазнината може да повлияе на вкуса.

Ако сте от тези, които обичат пържена риба, ние имаме трик, който ще ви помогне да я направите още по-хрупкава и вкусна, без да поеме дори капка масло.

За целта ще ви трябва една съставка, която да замести брашното и това е гъстотата. Густинът или царевичното нишесте създава защитна обвивка около рибата и след като я приготвите, тя ще бъде хрупкава, но няма да поеме много масло и следователно няма да е мазна.

Приготвяне:

Поставете сместа в купа, добавете една чаена лъжичка сол. След това добавете черен пипер, чесън и други подправки по избор, след което всичко се разбърква добре. В дълбок съд се налива олиото, по-голямо количество, за да „плува“ рибата в него, след което се загрява добре.

Почистете и подгответе рибата както обикновено, след което оваляйте всяко парче добре в бульонната смес и го пуснете в сгорещеното олио. Ако е необходимо, обърнете рибата няколко пъти, за да се изпържи равномерно от всички страни. Можете да използвате този трик и за пържене на всякакви видове месо.

Снимка: unsplash.com/heloisanass


  Забравете за лука и чесъна, това е силата: Рецепта за мощен домашен сироп за кашлица – помага дори на пушачите:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *