четвъртък , септември 19 2024

Симптoми пpи пpoблeм c щитoвиднaтa жлeзa:

Неработеща щитовидна жлеза е състояние, при което тялото изпраща определени сигнали. Затова е важно да знаете кои са тези предупредителни знаци.

Щитовидната жлеза и нейната функция

Въпреки че е малка жлеза в гърлото, щитовидната жлеза е отговорна за производството на важен хормон, който регулира метаболизма, температурата и сърдечната честота в нашето тяло.

Чувство на тъга или депресия

Твърде малкото хормони могат да повлияят на нивата на серотонин, което ви кара да се чувствате слаби и е по-вероятно да изпитвате депресия. От друга страна, твърде многото хормони могат да причинят безпокойство или раздразнителност.

Постоянна сънливост

Според специалистите това е достатъчна аларма, за да потърсите помощ и да проверите дали щитовидната ви жлеза работи, както трябва.

Запек

Ако често страдате от запек, той може да бъде причинен от нарушение в производството на хормони на щитовидната жлеза, което освен всичко друго забавя и храносмилането. Според експерти това е един от трите най-чести симптоми за проблем с тази жлеза.

Косопад и суха кожа

Ако страдате от суха кожа и чести сърбежи, това може да е признак на дисфункция на щитовидната жлеза. Освен това, косата ви може да е прекалено суха и ноктите ви да се чупят.

Внезапно наддаване на килограми

Това е един от основните симптоми при неработеща щитовидна жлеза.

Мускулна болка

Ако изпитвате случайно изтръпване в ръцете, дланите, стъпалата или ходилата, това може да се дължи на проблеми с щитовидната жлеза. Това е така, защото недостигът на хормони с течение на времето може да доведе до увреждане на нервите, които изпращат сигнали от мозъка към останалата част от тялото, което води до необяснима мускулна болка.

  Аз съм силна и оцелях, но се моля на Бог, никой друг да не преживее онова, което аз преживях:

Постоянно виене на свят

Ако постоянно изпитвате замаяност, която с времето става все по-интензивна, това може да е свързано с щитовидната жлеза. В случай на проблеми, това може да затрудни концентрацията или да създаде проблеми с паметта.

източник

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *