събота , септември 21 2024

Сложете това в ъглите на дома си и в него няма да остане нито една хлебарка:

Хлебарките са неприятни насекоми. Техният външен вид плаши много хора. Те често се свързват с отломки и мръсотия, но може да ги откриете дори в спалнята си.

Тези насекоми живеят навсякъде по планетата, тъй като адаптивността им е силно развита. Те са един от най-издръжливите видове на земята, тъй като поддържат високи нива на радиация и могат да оцелеят без храна повече от месец. Тези насекоми са всеядни, което означава, че могат да ядат както растителни храни, така и други животни. Поради тези причини можем да намерим хлебарки навсякъде.

Освен че се хранят с боклук, хлебарките оставят химически следи чрез изпражненията си. Така те лесно намират източници на вода или храна. Това е начин на комуникация между тях и това е основната причина всички да са на определено място.

Най-мощният репелент срещу хлебарки – дафинов лист

Дафиновите листа са най-добрият естествен репелент срещу хлебарки. Тази билка не може да ги убие, но бързо ги прогонва, защото нейната миризмата е непоносима за всяка хлебарка. Поставете дафинови листа във всички ъгли на къщата.

Ако оставите десет дафинови листа във вашата градина или кухня повече няма да видите нито една хлебарка в тази част на дома си.

Можете да използвате пресни дафиновите листа цели или стрити на прах. Но най-добрият начин е вторият вариант. Стритите на прах листа отделят много по-силна миризма.

източник

  Болест,която ви завладява и напълно ви унищожава: по-трудно от наркоманията и всичко започва като игра:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *