четвъртък , септември 19 2024

Птицата Харпия – толкова голяма, че някои хора мислят, че е човек в костюм:

Огромна и огнена птица със сигурност би грабнала вниманието на всички покрай Хелуин! Но птицата с която ще ви запознаем, не е маскиран човек. Това е истинска птица, която много прилича на човек, облечен в костюм на птица! Тази птица се нарича орел харпия и е масивна, горда и величествена!

Снимките на този вид орел стават изключително популярни в социалните мрежи и много от потребителите са впечатлени от масивните размери на красивата птица.. обаче тези птици не трябва да се приемат за безобидни, тъй като те са хищни птици.

Харпия са най-големите и най-мощните грабливи птици в света. Размахът на крилата им може да достигне над два метра, а височината над метър.

За жалост е доста трудно да се натъкнете на този вид птици, тъй като те живеят в горния покривен слой на тропическите равнинни гори. Те са добавени към списъка на застрашените видове в Централна Америка поради бързото им унищожаване, което е резултат от обезлесяването. По-малко от 50 000 от тях могат да се видят по света.

Те ловуват едра плячка в сравнение с останалите птици. Храната им варира от маймуни, дървесни порчета, ленивци и коали до птици, змии и гущери.

Ноктите им обаче са нещо доста плашещо и внушително.

източник

  Булка, работеща със специални деца, получила невероятна изненада (видео):

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *