четвъртък , септември 19 2024

5 начина за понижаване на кръвната захар без лекарства:

Намалете въглехидратите, спортувайте, спете и т.н.

Нормалните нива на кръвната захар за възрастни са по-малко от 100 mg/dl на гладно и по-малко от 140 mg/dl 2 часа след хранене . При здрави хора нивото на глюкозата в кръвта винаги се поддържа постоянно. Въпреки това, хората, диагностицирани с диабет, имат по-високи нива на кръвната захар от здравите хора. Един на всеки седем възрастни над 30 -годишна възраст в Корея страда от диабет. 

Диабетът често се диагностицира късно, защото няма ранни симптоми и е необходимо повишено внимание, тъй като може да съпътства фатални усложнения. Пациентите с диабет нямат друг избор, освен да бъдат чувствителни към нивата на кръвната захар.За разлика от диабет тип 1, който изисква лечение с инсулин, диабет тип 2 може да контролира нивата на кръвната захар просто чрез промяна на начина на живот. 

Ако тренирате дори за кратко, нивото на кръвната ви захар ще спадне. Разбира се, по-ефективно е, ако тренирате постоянно за дълго време. Можете да направите лека разходка за около 20 минути или да карате колело и да раздвижите тялото си из квартала. Според проучване на Центъра за контрол и превенция на заболяванията на САЩ ( CDC ), хората, които са работили на бюро в продължение на 7 седмици, показват повишена енергия и концентрация и значително подобрена производителност. Има също проучвания, според които увеличаването на времето в изправено положение може да изгори много калории и да помогне за понижаване на кръвната захар.

Ако нивото на захарта ви не е достатъчно високо, за да зависи от лекарството, можете да стабилизирате нивото на захарта и да подобрите здравето си, като подобрите ежедневието си. Обобщихме как да намалим кръвната захар по естествен път, представено от здравната и медицинска медия „Healthline“.

  Един тих симптом на рак може да бъде забелязан при нанасяне на дезодорант:

△ Намаляване на приема на въглехидрати

Основната единица въглехидрати е захарта. Колкото по-висок е приемът на въглехидрати, толкова по-високо е нивото на кръвната захар. Поддържането на диета с ниско съдържание на въглехидрати може значително да помогне за понижаване на нивата на кръвната захар до стабилни нива.

Въглехидратите се намират в зърнени култури, бобови растения и кореноплодни зеленчуци, включително ориз. Хората с висока кръвна захар трябва да ограничат приема на тези храни и да ядат листни зеленчуци, тъмни плодове, ядки и постно месо.

Ако наистина искате да ядете въглехидрати, по-добре е да ги споделяте с всяко хранене, а не наведнъж. Вместо да изядете пица наведнъж, изяждането на едно парче за обяд и друго за вечеря може да помогне за предотвратяване на бързото покачване на нивата на кръвната захар.

△ Редовни 

В допълнение, силовите тренировки временно повишават кръвната захар, но в крайна сметка увеличават мускулната маса и консумират по-ефективно глюкозата, така че е по-добре да правите редовни силови тренировки по едно и също време. 

△ Прием на протеини 

Ако изпитвате желание за сладки храни преди обяд или вечеря, трябва да избягвате храни, които съдържат много прости въглехидрати по време на хранене. В този случай е добре да ядете постни протеини като салата, пилешки гърди, риба или яйца. Тези храни не само поддържат умерения ви прием на калории, но също така поддържат стабилна кръвната ви захар, поддържайки ви енергични през целия ден. 

△ Увеличаване на времето в изправено положение

△ Достатъчно сън

Получаването на достатъчно сън помага за намаляване на инсулиновата резистентност. Инсулиновата резистентност означава, че инсулинът, който изгаря глюкозата, не функционира правилно.

  Пpeчиcтвaщ cиpoп зa пушaчи - изкapвa cлузтa oт дpoбoвeтe, нaмaлявa кaшлицaтa:

Липсата на сън и високата кръвна захар са в порочен кръг. Ако кръвната ви захар е твърде висока, е трудно да спите добре, а ако не спите добре, кръвната ви захар се повишава. Ето защо е необходимо да намалите приема на кофеин и да поддържате приятна среда в спалнята, за да можете да спите колкото е възможно повече.

Прочетете също

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема:

Всеки сезон е подходящ момент за отслабване. За по-бързото изгаряне на мазнини ви представяме проста, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *