четвъртък , септември 19 2024

Невероятни суеверия: Не се целувайте през прага, ще станете врагове:

Числото 13, черна котка, счупване на огледало или преминаване под стълба може да са неща, които избягвате, ако принадлежите към значителен брой от онези, които се смятат за суеверни.

Очарователното в суеверията е, че често им вярваме, въпреки че знаем на някакво ниво, че не могат да бъдат верни.

В Индия има няколко суеверия, свързани с подстригването, включително вярването, че е лош късмет да използвате нож през нощта. В исторически план хората обикновено се опитват да избягват използването на остри предмети след свечеряване, за да избегнат наранявания при слаба светлина.

Суеверията са често срещани, но ирационални вярвания, които произтичат от погрешно тълкуване на научни факти или градски легенди.

Един от често срещаните е поставянето на портфейл или чанта на земята в Бразилия, което се казва, че носи лош финансов късмет. Това суеверие е популярно и в други страни от Южна Америка, във Филипините, както и у нас.

По същия начин хората в Китай обикновено използват фраза, която се превежда като „чанта на пода е пари пред вратата“, за да предупредят хората, че трябва да уважават парите.

Някои хора в Португалия вярват, че ходенето назад може да ви свърже с дявола. Връщането назад в тази страна се счита за голямо нещастие, защото се смята, че позволявате на дявола да разбере къде отивате.

Препичането с чаша вода носи лош късмет. Това е често срещано суеверие в Германия, въпреки че има своите корени в древна Гърция.

Може да не обръщате много внимание на капаците на шахтите, но в Швеция някои хора вярват, че символите върху тях могат да донесат добър или лош късмет. Както гласи легендата, стъпването върху капака на шахта, отбелязано с буквата „K“, е късмет, тъй като тя представлява шведската дума за любов. Въпреки това, ако стъпите на шахта, обозначена с „А“, вие сте в опасност от малар, защото тази буква е шведската дума за разбито сърце.

  Този фермер печели над 200 000 евра само от един хектар лилав сорт картофи:

Никога не се ръкувайте и не целувайте през прага, ще станете врагове, е широко разпространено суеверие в Русия.

Много хора в Китай избягват всичко, свързано с числото четири. Думата „четири“ на китайски е подобна на думата „смърт“, така че не е изненадващо, че много хора вярват, че това е зло.

Снимка: Pexels/David-Bartus


Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *