петък , септември 20 2024

Животът и бъдещето зависят от връзката с майката:

Много психолози посочват, че ролята на майката оказва най-голямо влияние върху бъдещето на детето, повече от всеки друг човек в обкръжението.

Психолози и други изследователи са стигнали до извода, че връзката между майката и детето е от решаващо значение за развитието от първите месеци на живота.

Известният немски психотерапевт Берт Хелингер твърди, че ролята на майката оказва най-голямо влияние върху бъдещето на детето, повече от всеки друг човек в обкръжението. Той подробно обясни защо връзката с майката е важна и как тя ни влияе през целия живот.

„Майчината любов е в основата на всеки успех. Вероятно няма по-голяма задача в живота от това да изградиш добра основа с майка си.“

За мнозина връзката с майка им остава трънлива през целия им живот и за съжаление мнозина не осъзнават, че добрите отношения с майка им са в основата на техния успех, независимо дали е в работата или във взаимоотношенията с други хора. Неблагодарността и лошото отношение към майка ни може да остави лоши последици за нас.

Когато изградим любов и мир с майка си в сърцата си, тогава получаваме изобилие от живот. Въпреки че осъзнавах колко важна е добрата връзка с майка ми, не винаги успявах да установя хармония с нея. Но няма значение каква майка има някой, много неща зависят от детето.

Вашият подход към нея, вашите чувства към нея, отхвърляне или негодувание – всичко това са извинения да не приемете майка си такава, каквато е, и да оправдаете лошите отношения с нея. Докато детето отхвърля майка си, то отхвърля живота, професията и успеха.

  Според проучване: Ето защо трябва да се поглезите със сладолед всеки ден

Когато едно дете се отнася добре с майка си и се радва да бъде с нея, тогава животът му връща същото. Ако приемаме с удоволствие това, което майка ни дава, то животът ще ни върне със същата мярка. Който се държи отблъскващо към майка си, се държи отблъскващо и към живота и щастието.

И накрая, когато майка ти се отдалечи от теб, заради твоята сдържаност и нежелание – тогава щастието и успехът се отдалечават от теб. Всяко дълготрайно отсъствие от майката създава дълбоки промени в нас и нашето поведение – твърди психотерапевтът Берт Хелингер.

Снимка: Pexels/Elina Fairytale


Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *