четвъртък , септември 19 2024

Това е единственият начин за правилно съхранение на лекарствата: Много правят грешки и намаляват ефекта им:

Що се отнася до съхранението на лекарства, изглежда, че всеки има собствено мнение. Най-често хората ги държат в банята, но фармацевтите смятат, че поради високата влажност това е може би най-лошото място за съхранение на лекарства.

Повечето лекарства са най-подходящи за сухи и хладни места, където температурата е между 15 и 25 градуса. Едно от честите решения е лекарствата да се съхраняват в хладилник, но това трябва да е така само ако на опаковката е посочено, че е необходимо съхранение в хладилник.

Когато температурата е по-висока от 25 градуса, повечето козметични продукти и лекарства трябва да се поставят в помещение, където няма пряк източник на топлина, светлина и влага.

Подходящото съхранение на лекарствата е много важно. Ако това не е така, той може да разтвори, разпадне важни вещества в него, което намалява ефективността му при решаване на някои здравословни проблеми. В същото време може да има промяна в състава, цвета, консистенцията, мириса и вкуса.

За да се запази ефективността им, антибиотиците също трябва да се съхраняват в хладилник, но това вече е нещо, което фармацевтът трябва да ви посочи, когато купувате това или друго лекарство.

Вагиналите, инхалаторите, капките и инсулиновите инжекции трябва да се съхраняват при температура от 2 до 8 градуса. Специалистите предупреждават, че лекарствата не трябва да се излагат на минусови температури, защото ще замръзнат, което също ще намали ефективността им.

Ако по някаква причина смятате, че лекарството не е както трябва, защото е променило цвета или миризмата. Най-добре би било да не го използвате. Развалените лекарства имат по-малък ефект и следователно не представляват адекватна терапия за вашето състояние.

  Панел в София подлуди социалните мрежи. Такъв вход никога не сте виждали:

Снимка: unsplash.com/laurynasm


Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *