четвъртък , септември 19 2024

Най-добрият съвет от известен психолог: „Това е най-лошото нещо, което една майка може да каже и направи на дъщеря си“:

Известният руски психолог Михаил Лабковски изучава семейството от 40 години и един от най-добрите съвети, които е давал на своите ученици, е за отглеждането на дъщери и страдащи майки.

– Статистически най-често жертвите в семействата са жените. Не ми харесва идеята, че жените са пасивни и жертвоготовни по природа. Всъщност има социални корени, норми, но и родителски изречения, които буквално погребват момиче, а по-късно и жена: „Ти си момиче, момичетата не се карат“, „Пази лицето си, мълчи, бъди над него. ..“, „Жената трябва да знае да страда“ и прочие глупости.

Много майки, за съжаление, все още възпитават дъщерите си по този начин. Но също така се случва майка да каже на дъщеря си: „Бъди силна“, „Ти трябва да отстояваш себе си“ или „Нищо не те ограничава“, докато в същото време майката живее като типична жертва.

Най-лошото, което една майка може да причини на детето си обаче е да седне след спор с бащата и да каже: „Виж какво ми направи баща ти!“.

Това не бива да се случва! Вашето дете не трябва да бъде ваш терапевт.

Между другото, да се върна на популярната фраза: „Търпя го само заради децата“. Мила жена, колкото повече го страдаш и търпиш, толкова по-силно формираш жертва у децата си.

Ако искате да направите нещо важно за детето си – оставете тиранина!

За децата е по-добре да живеят под наем, на село или да страдат малко от бедността, отколкото да гледат как баща им малтретира майка им или родителите им се карат всеки ден.⠀

  Тя беше много красива, но съдбата я изненада жестоко – съпругът й направи огромна грешка, с която промени живота й завинаги:

Един мой приятел обича да казва: „Все още не всичко е решено!“ Винаги можете да започнете да живеете различно. Проблемът е главата, а не съпругът, шефът, икономическата ситуация или бог знае какво! И само вие можете да направите първата крачка – обясни психологът Михаил Лабковски.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *