петък , септември 20 2024

Какво да направите, когато срещу вас е агресивно куче: Едно нещо може да ви спаси:

Съществува ежедневен риск от среща с бездомни кучета на улицата или агресивни кучета, водени от собственици без подходяща екипировка. Някои действат враждебно и тогава става опасно.

Това са препоръките на експерти и кинолози как да се предпазите и да предотвратите ухапвания от животни.

Опитайте се да запазите спокойствие

Кучетата, както някои други животни, наистина изпитват човешки страх. Разбира се, че е доста трудно да се успокоите, ако пред вас е агресивно куче. Като начало трябва да спрете да викате, да махате с ръце и да се опитвате да избягате. Подобни дейности ще разкрият вашия страх и нервност и кучето ще получи директен сигнал за атака.

Забави

Ако куче е на пътя ви, докато бягате, незабавно намалете. Бавно се обърнете на другата страна и продължете да се движите бавно, следвайки кучето с периферното си зрение. Също така би било правилно да спрете, да останете неподвижни и да отпуснете ръцете си покрай тялото. Така ще избегнете вниманието на животното.

Не гледайте животното в очите

Директният зрителен контакт с куче може да увеличи неговата агресия. Животното възприема такава гледка като заплаха и затова ще атакува първо. Кучето трябва да се държи във вашето зрително поле, като го гледате отстрани. Тогава те ще разберат, че не сте заплаха и най-вероятно просто ще минат покрай вас.

Разсейвайте кучето

В такава ситуация всяко нещо, което ще бъде под ръка, ще помогне. Дайте на вашето куче своята обувка, бутилка или сухар – всичко, което може да захапе. Докато животното е заето, можете бавно да се отдалечите, избягвайки последствията.

  Сурогатна свекърва износила собствения си внук заради сина си и жена му

Дайте командата на животното

Ако кучето продължава да проявява агресия, обърнете се с лице към него, като продължавате да гледате леко настрани и му заповядайте да се махне. Важно е гласът ви в този момент да е уверен и властен, но в никакъв случай заплашителен и крещящ.

Ефективни команди са: „Не!“ и „Назад!“ – произнесени с безопасна интонация. След като кучето ги чуе, ще усети силата ви, ще се изплаши и ще се отдръпне.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *