четвъртък , септември 19 2024

7 неща за които се смята, че привличат бедност и нещастие в къщата: Изхвърлете ги веднага, защото не си струва да ги пазите:

Просто помнете поговорката „чиста къща – чиста глава“ и премахнете от дома всичко, което според вярванията привлича нещастие и бедност.

Нашите предци твърдо са вярвали, че тези 7 неща носят бедност и нещастие в къщата: 

1. Счупено стъкло

Това може да бъде спукан прозорец, счупено огледало, счупена чаша за кафе и др. Счупеното стъкло е символ на счупена защита. Това означава, че сигурността на къщата е компрометирана, както вярваха нашите старейшини.

2. Стари вещи

Това включва стари дрехи и обувки, стари списания – всичко, което създава бъркотия във вашия дом. Ако не искате да изхвърляте стари неща, поне ги дарете – така ще помогнете на нуждаещите се от дрехи.

3. Сухи или пластмасови цветя

Тези цветя са символ на умираща енергия. В същата категория влизат плюшени животни, изсушени пеперуди или буболечки, животински рога и птичи пера.

4. Боклуци от торби или джобове

Това са опаковки от шоколад, засъхнали и замърсени кърпички, различни хартийки и др.

5. Стоящи часовници

Не изхвърляйте тези часовници, а ги поправете възможно най-скоро.

6. Скъсани неща

Един чорап, една ракета, един чехъл и всички онези предмети, които са „загубили“ чифт. Такива предмети не са полезни, те само пречат на развитието на домакинството и къщата.

7. Изтъркана метла

Метлата е символ на просперитет в много традиции, така че внимавайте и пазете метлата цяла и използваема. Веднага изхвърлете всички тези стари метли.

Плюс съвет:

Ако имате подкова в къщата и не знаете как да я окачите на стената, препоръчително е да я поставите така, че да изглежда като купа. Ако го обърнете надолу, цялото ви щастие ще „изтече“ от къщата.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *