четвъртък , септември 19 2024

Най-накрая мистерията е разгадана: Защо жените винаги са по-студени от мъжете:

Разликата в хормоналния статус допринася за това, че мъжете и жените имат различна телесна температура

Сигурно сте забелязали, че жените винаги са по-студени от мъжете. Много учени са се опитвали да намерят отговор на този феномен. Оказва се, че причината е много проста и би могла да обясни фразата „студени ръце, топло сърце“, съобщава The Sun.

Изследване от Медицинския факултет на Университета на Мериленд потвърди, че телесната температура на жените е по-висока от тази на мъжете. Въпреки че мнозина биха си помислили, че жените трябва да са по-топли заради това, те грешат. Когато тялото е свикнало да е топло, поради прекомерната температура, студеният въздух е още по-студен за топлото тяло.

Телесната температура е още по-висока, ако жената използва противозачатъчни хапчета, защото те са хормонални хапчета, а хормоните влияят на телесната температура, въпреки че ние не го забелязваме.

Жените имат по-малко мускулна маса от мъжете, дори когато тежат еднакво. Мускулите генерират повече топлина от телесните мазнини и по този начин допринасят за доброто функциониране на метаболизма.

Освен това разликата в хормоналния статус допринася за това, че мъжете и жените имат различна телесна температура.

Женският естроген и прогестерон допринасят за температурата на тялото и кожата. Естрогенът разширява кръвоносните съдове в ръцете и краката и поради това по-голямата част от топлината при жените всъщност се губи. Прогестеронът може да причини стесняване на кръвоносните съдове в кожата, което означава, че по-малко кръв ще тече към някои части на тялото, за да поддържа вътрешните органи по-топли и това всъщност е обяснението защо жените се чувстват по-студени от мъжете.

  Мистериозна смърт на млада жена, докато съпругът й е в чужбина, потресе Сандански:

Хормоналният статус при жените се променя през месеца в зависимост от цикъла. Хормоните са виновни за това защо ръцете, краката и ушите на жените са постоянно с три градуса по-студени от останалата част от тялото им.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *